Home Sanatate • 13 Sfaturi pentru masa de Craciun!

13 Sfaturi pentru masa de Craciun!

 - 
13 Sfaturi pentru masa de Craciun!
  1. Nu stati la masa 3-4 ore, veti manca prea mult si nu va veti misca aproape deloc.
  2. Carnea de porc nu este chiar atat de periculoasa daca este completata cu activitatea fizica.
  3. Nu mancati carne fierbinte. Temperatura crescuta poate modifica temporar procesele unei digestii normale.
  4. Feriti-va sa asociati la aceeasi masa sarmalele si cozonacul si nu veti avea probleme nici cu digestia, nici cu silueta.
  5. Evitati sa beti lichide multe inainte de a manca preparate din carne si nici nu consumati tarie in primele doua ore dupa masa.
  6. Asociata cu fumatul sau consumul exagerat de bauturi alcoolice sau acidulate, carnea poate provoca indigestie sau chiar pancreatita acuta.
  7. Nu e bine sa combinam carnea cu brinza. Stomacul nu poate digera doua alimente concentrate in proteine in acelasi timp. Deci nu se amesteca ouale cu carnea, cu brinzeturile si cu leguminoasele de tipul mazare, fasole, linte sau cu alimentele bogate in amidon (paste, piine, cartofi, orez, produse de patiserie). Nu e sanatoasa asocierea carnii cu cartofi prajiti.
  8. Secretul este moderatia. Daca esti un om sanatos poti sa mananci din toate, dar nu sa te indopi ca si cum n-ai mai vazut mincare de o luna.
  9. Fructele si dulciurile se consuma inainte de masa, pe stomacul gol, sau la doua ore dupa masa. Zaharul, mierea, fructoza sau dextroxa inhiba secretia sucului gastric si apare balonarea.
  10. O alta combinatie daunatoare: alimente grase (unt, untura, smintina, slanina si uleiuri) cu alimente bogate in proteine sau amidon. Se va forma un bol alimentar indigest si bogat in calorii goale, care ingrasa, dar nu hranesc.
  11. Nu beti apa in timp ce mancati, pentru ca astfel veti dilua sucurile gastrice si veti incetini digestia. Si bauta imediat dupa masa, apa are acelasi efect. Corect e sa ne hidratam cu o jumatate de ora inainte de a manca.
  12. Nu mancati fructe acide si dulci in acelasi timp (de exemplu, pere si portocale).
  13. Combinatiile corecte de alimente ar fi: proteine animale asortate cu legume sarace in amidon, verzi si bogate in apa (spanac, rosii, castraveti, ardei, broccoli, varza).
Articol adaugat recent:  Amigdalita: 4 sfaturi pentru a trata CORECT aceasta afectiune

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*