Home Diverse, Utile • 25 de sfaturi pentru a trece cu BRIO de primul interviu

25 de sfaturi pentru a trece cu BRIO de primul interviu

 - 
primul meu interviu ce ma fac

Interviul pentru un job nu este niciodata la fel de simplu pe cat se tot vorbeste. Atunci cand mergi la un interviu, conteaza foarte mult lucrurile pe care stii sa le faci, felul in care te prezinti, ce permiti sa se vada despre tine pe langa toate lucrurile pe care le vei spune.  Uite 20 de sfaturi practice, bune de practicat care isi vor mari sansele de a fi angajat imediat.

Interviu de Angajare

 1. Atunci cand interviul este stabilit la o ora fixa nu are rost sa mergi cu 30 de minute mai devreme. Mai mult ca sigur, cel care va urma sa te intervieveze are si alte sarcini pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit si s-ar simti presat de timp sa le termine mai rapid decat si-a planuit initial. In cazul in care vei ajunge cu 10 minute mai repede decat ora stabilita este in regula, insa asigura-te ca nu intarzii deloc.
 2. Nu este indicat sa ai castile pe urechi sau sa intri cu cafeaua in mana la interviu, caci vei da dovada de lipsa de respect si de neprofesionalism.
 3. Este bine sa nu porti cu tine niciun fel de bagaj atunci cand mergi la un interviu, pentru ca vei da impresia ca esti pe fuga. Daca totusi ai o geanta sau un diplomat, asaza-le in cuier, alaturi de haine, inainte de a incepe conversatia cu recruiter-ul.
 4. Atentie la gesturi! Fii controlat, nu-ti atinge fata si nu te juca cu firele de par pentru ca vei distrage atentia interlocutorului si nu iti vei crea o imagine prea placuta. Renunta la aceste obiceiuri!
 5. Trimite o scrisoare electronica de multumire in mai putin de 24 de ore dupa ce ai dat interviul. Reciteste-o si asigura-te ca este succinta si redactata corect, pentru ca intervievatorul nu are timp sa parcurga pagini intregi de text si, mai mult ca sigur, va aprecia gestul tau.
 6. In e-mail, foloseste formula de incheiere “Multumesc!”, urmata mai jos de numele tau complet. Potrivit unui studiu efectuat de americani, aceasta pare sa fie, in momentul de fata, cea mai apreciata sintagma.
 7. In cazul in care ti se va cere sa dai un test scurt dupa interviu, ar fi bine sa accepti, chiar daca aveai alte lucruri planificate in ziua respectiva. In sens contrar, vei lasa o impresie gresita angajatorului.
 8. Nu povesti despre succesul profesional al celorlalti membri de familie, pentru ca nu este relevant.
 9. Prima impresie conteaza foarte mult, asa ca nu-ti neglija tinuta! Alege sa porti o camasa eleganta si sa-ti aranjezi parul. 
 10. Un alt factor important il reprezinta respiratia. Nu uita sa iei un pachet de guma de mestecat cu tine, insa renunta la ea inainte de a intra in sala de sedinte.
 11. Afirma cu incredere intentiile tale de viitor. Niciodata sa nu lasi impresia ca nu stii in ce directie sa o apuci pentru ca vei parea pierdut si sansele sa primesti functia vor scadea.
 12. Documenteaza-te in legatura cu activitatea firmei inainte de a te prezenta la interviu, insa fii rezervat in ceea ce priveste laudele, pentru ca nu vei inspira incredere.
 13. Daca angajatorul te va intreba ce carti ai citit recent sau ce publicatii urmaresti, nu oferi un raspuns banal, ci incearca sa fii cat mai original.
 14. Atunci cand ti se va oferi sansa sa adresezi intrebari, alege-ti cu atentie cuvintele! Fii curios si intreaba cum va arata o zi obisnuita in companie, pentru a evita intrebarile mult prea directe, cum ar fi cea despre programul de lucru. In acest fel, nu vei lasa o impresie gresita, potrivit careia abia astepti sa termini programul inca dinainte ca acesta sa inceapa.
 15. Evita intrebarile care fac referire la evolutia in cadrul firmei pentru ca vei lasa impresia ca esti interesat, de fapt, de alta pozitie.
 16. Nu oferi detalii ce nu-si au rostul in scrisorile de intentie. Cel mai bine ar fi sa le pastrezi pentru interviu, pentru ca recruiterii nu au timp si rabdare sa citeasca intregul material.
 17. Acceseaza site-ul firmei atunci cand aplici pentru jobul dorit. Vei observa ca va trebui sa trimiti un CV sau sa completezi un mic formular, precum cel de aici, pentru a fi contactata. Cel mai bine este sa-l folosesti pe cel din urma pentru a respecta un tipar deja stabilit. Tanara la Interviu a locului de munca 
 18. Foloseste o adresa de e-mail care sa fie formata din numele si prenumele tau. Iti recomand Gmail, nu Yahoo, pentru un plus de securitate. Foloseste acea adresa strict in domeniul profesional.
 19. Nu jigni si nu descuraja adversarii care vin sa aplice pentru acelasi job.
 20. Cunoaste-ti bine telurile si aplica doar pentru job-urile potrivite, luand in considerare educatia, aptitudinile si competentele tale. Altfel, iti diminuezi sansele de a fi selectat.
 21. Mentine contactul vizual pe tot parcursul interviului! Nu privi in alta directie, intrucat interlocutorul va percepe acest gest ca fiind o lipsa de interes cu privire la o potentiala colaborare.
 22. Pastreaza o atitudine pozitiva si optimista!
 23. Pentru a scapa de emotiile unui interviu, gandeste-te ca te intalnesti cu un vechi prieten, pe care abia asteptai sa-l revezi, pentru a-i povesti ce ai mai facut in ultima perioada.
 24. Fii relaxat, dar adreseaza-te interlocutorului in mod formal.
 25. Nu vorbi niciodata peste recruiter, ci asteapta-ti politicos randul.

Asadar, tine cont de aceste aspecte si vei obtine, cu siguranta, jobul mult dorit.

Iti doresc un interviu cat mai usor si mult succes in viitoarea ta cariera!

Articol adaugat recent:  Propietatile statinelor disponibile pe piata

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*