Home IT • 3 solutii pentru laptop daca nu se aprinde display-ul si ecranul ramane negru

3 solutii pentru laptop daca nu se aprinde display-ul si ecranul ramane negru

 - 
3 solutii pentru laptop daca nu se aprinde display-ul si ecranul ramane negru

Laptopurile sunt dispozitive de calcul sensibile care trebuie manevrate cu multa atentie din cauza ca acestea se pot defecta rapid daca nu suntem suficienti de atenti. Datorita mobilitatii lor avem ocazia sa le luam cu noi peste tot unde mergem: la serviciu, la facultate, in concediu sau in vacanta ceea ce ar putea duce la defectarea lor fara sa ne dam seama. Transportul impropriul sau neglijent al laptopului ne poate costa repararea lui si/ sau pierderea de date importante stocate pe acesta, fapt pentru care trebuie sa fim foarte grijulii in privinta mutarii acestuia dintr-un punct in altul.

Pe langa factorii externi care pot duce la defectarea laptopului si a display-ului acestuia mai sunt si factorii interi ca de exemeplu, suprasolicitarea refresh rate-ului a display-ului LCD. Acest lucru se intampla de regula cand umblam in setarile de afisare pe ecranul monitorului. Fortarea acestor setari la maximum, peste cele recomandate din fabrica, duce treptat sau brusc la stingerea ecranului. De regula, cei care vor sa obtina mai mult contrast, o calitate a imaginii, o rapiditate in raspuns umbla la partea software prin diferite programe de calculator nerecomandate.

Articol adaugat recent:  3 domenii de activitate care pot face promovarea cu ajutorul tururilor virtuale

problema aprindere laptop

Ce poti face daca nu se vede nimic pe laptop?

Cea mai simpla diagnoza a laptopului ca are probleme este aceea ca nu se afiseaza animic pe ecran. Daca dupa ce pornesti laptopul ecranul este negru dar se aude ca acesta functioneaza, s-ar putea ca display-ul LCD sa fie stricat. Nu trebuie sa te panichezi, ci sa astepti si sa urmaresti ce se intampla mai exact cu laptopul. Incearca sa strangi cat se poate de multe date despre ce se petrecere pentru a explica in detaliu unui specialist IT sau magazinului de unde l-ai cumparat daca acesta se afla in perioada de garantie.

Urmareste semne precum:

  • scoate un sunet atunci cand il deschizi – diagnoza audio este foarte utila unui cunoscator care isi poate da seama din start de la ce componenta a laptopului provine problema;
  • aprinderea becurilor LED la tastatura – daca beculetele se aprind atunci stii ca laptopul functioneaza si problema poate fi doar de la afisare;
  • restartare – daca nu se vede nimic pe ecran si laptopul se restarteaza este un semn ca acesta ar putea avea mai mult decat o componenta defecta.
Articol adaugat recent:  Cat de sigure sunt calculatoarele SH?

Ce solutii exista daca ecranul LCD nu functioneaza?

Sunt trei lucruri pe care le poti face pentru a remedia problema intampinata de afisare pe care le poti face:

  1. Decupleaza laptopul de la sursa de alimentare, scoate bateria acestuia, tine apasat pe butonul de pornire/oprire timp de aproximativ un minut – in felul acesta curentul electric ramas in laptop se va consuma. Dupa ce au trecut cele 60 de secunde, monteaza inapoi bateria si conectati laptopul la o priza. Daca nu functioneaza din prima, mai repeta acest procedeu de doua ori, s-ar putea sa mearga.
  2. Urmatorul pas este verificarea memoriei RAM, mai exact a placutei de memorie. Socket-ul care tine fixata placuta de memorie s-ar putea sa fie putin rupt si trebuie inlocuit. Daca totul pare sa fie in regula, se poate lua o alta memorie RAM (poate fi luata de la un laptop vechi sau imprumutata de la un prieten) pentru a se monta in schimbul celei vechi. Daca laptopul porneste normal dupa instalarea acestei piese totul a revenit la normal.
  3. Foloseste un monitor de la un pc si un cablu VGA ecranat pentru a conecta laptopul la el. Dupa pornirea laptopului tine simultan apasat tasta „Fn” + F3 (sau butonul pe care sunt ilustrate doua ecrane, depinde de la un laptop la altul) pentru a face trecerea la un alt monitor. Daca laptopul functioneaza perfect pe noul ecran inseamna ca display-ul laptopului trebuie schimbat. In acest sens, poti alege de aici: http://www.laptopstrong.ro/display-uri-12 modelul potrivit.
Articol adaugat recent:  Laptopuri ieftine second hand pentru stat pe net si vizionat seriale si filme

Urmeaza pasii acestia iar daca ai intrebari sau nelamuriri scrie-mi mai jos la sectiunea de comentarii pentru a te indruma. O zi excelenta!

In IT

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*