Home Animale • 4 sfaturi pentru a va proteja cainele impotriva capuselor!

4 sfaturi pentru a va proteja cainele impotriva capuselor!

 - 
4 sfaturi pentru a va proteja cainele impotriva capuselor

Imediat cu inverzirea spatiilor verzi apar si capusele. Nu doar vremea buna favozieaza aparitia acestora, dar odata cu vremea frumoasa noi oamenii si cainii iesim mai des, mai mult si ne vom juca/plimba prin parcuri si spatii verzi. Asadar, intalnirea dintre noi si capuse este sigura!

Ce sunt capusele?

Capusele sunt paraziti artropozi ce se hranesc cu sangele gazdei. Sunt atrase de caldura si miscare, deseori cautand o gazda mamifer. Acestea se ascund in iarba inalta sau pe plante in zonele cu multa verdeata si pomi asteptand eventualele “victime”. Odata ce a fost gasita gazda, capusa se catara si ataseaza gura sa in piele servindu-se cu sangele victimei. Dupa ce s-a prins in piele aceasta nu se va mai da jos pana ce nu termina de supt sange, proces ce poate dura de la ore pana la zile in functie de tipul capusei.

Ce sunt capusele
Deci in concluzie, pentru stapanii de caini si pisici acest lucru nu inseamna decat luarea  unor masuri speciale de protectie impotriva acestor paraziti.

Articol adaugat recent:  Vreti sa va luati un caine? Iata ce trebuie sa stiti inainte

Folosirea produselor special destinate animalelor

Mai inainte de toate vorbiti cu medicul veterinar care va poate ajuta sa alegeti un produs pentur deparazitare externa foarte bun. De cele mai multe ori medicii veterinari recomanda pipetele ce contin substante special concepute pentru caini sau pisici in functie de greutatea acestora. Daca deja cunoasteti produsul, nu trebuie decat sa il cumparati si sa incepeti deparazitarea externa. Acest lucru trebuie facut lunar sau in functie de indicatiile inscrise pe cutie.

Foarte important de stiut este ca exista produse foarte bune pentru deparazitarea animalelor si sub forma de zgarda. Multe persoane se feresc de folosirea acestora pentru ca au un efect mult mai slab. Intr-adevar, dar acest lucru depinde numai si numai de calitatea produsului. O zgarda de 15 lei nu va putea avea aceleasi asteptari si eficienta precum una de 80 de lei. Acelasi lucru este valabil si pentru pipete. In plus cand folositi pipetele trebuie sa tineti cont de modul de administrare!

Articol adaugat recent:  5 solutii impotriva obezitatii la caini si pisici

Deparazitati cainele si pisica separat

Cand folositi produsele pentru deparazitarea cainelui, niciodata sa nu il folositi pentru o pisica. Chiar daca incercati sa il impartiti in functie de greutatea acestia. Ingredientele folosite pentru solutiile de deparazitare contin permetrina care este toxica pentru pisici si pot cauza probleme serioase asupra muschilor, convulsii si chiar moartea.

Daca aveti atat un caine cat si o pisica sau doi caini, incercati sa ii deparazitati separat si chiar sa ii tineti in carantina pentru cel putin 24 de ore deoarece acestia din joaca se pot linge in zona de aplicare a pipetei si se pot intoxica.

Verificarea cainelui zilnic

Chiar daca folositi astfel de produse este bine ca de fiecare data cand veniti de afara cu cainele sa ii faceti o mica verificare pe piele pentur a va asigura ca nu s-a prins vreo capusa de acesta. Exista posibilitatea ca produsul folosit sa fie mai slab sau sa fi fost prost aplicat iar efectul acestuia sa nu fie cel scontat. In caz ca ati gasit vreo capusa puteti folosi un cotonel de vata inmuiat in spirt sau pensete pentru a o extrage. Mare atentie insa ca exista posibilitatea sa ramana capul infipt in piele.

Articol adaugat recent:  5 solutii impotriva obezitatii la caini si pisici

Testati cainele pentru boala Lyme

In caz ca ati gasit una sau mai multe capuse prinse in pielea cainelui dumneavoastra, puteti merge la medicul veterinar si sa il rugati sa efectueze un test pentru depistarea bolii Lyme din timp.

Aveti grija de cel mai bun prieten al omnului, cainele pentru ca si acesta are suflet. Toate cele bune!

In Animale

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*