Home Sport • 4 Sporturi de Iarna EXCELENTE pentru Sanatate!

4 Sporturi de Iarna EXCELENTE pentru Sanatate!

 - 

Iarna este sezonul ideal pentru a incerca un nou sport, care sa te mentina in forma si, mai mult decat atat, care sa-ti aduca multe beneficii. Avantajul major al desfasurarii unor activitati fizice iarna se datoreaza zapezii, deoarece efortul este mai mare. Rezultatul? Se intareste tot sistemul cardiovascular.

Patinajul

Patinajul este considerat a fi un sport care implica o varietate de exercitii si miscari, toate contribuind la coordonarea, imbunatatirea echilibrului si flexibilitatii si, in acelasi timp, la cresterea rezistentei corpului. Patinajul este, de asemenea, o modalitate de a te elibera de stres si de a-ti recapata echilibrul emotional. Mai mult decat atat, acest sport prezinta aceleasi avantaje ca si alergatul, deoarece intareste si modeleaza muschii corpului si ajuta la arderea caloriilor.

Articol adaugat recent:  Faci sport şi nu reuşeşti să slăbeşti? Oamenii de ştiinţă explică de ce se întâmplă acest lucru

Schiatul

Schiatul este unul dintre putinele sporturi de iarna care implica activitatea tuturor muschilor corpului. Acest sport asigura dezvoltarea armonioasa a muschilor abdominali si a picioarelor, mentinand alimentarea cu oxigen si cu nutrimenti. In functie de nivelul de intensitate si de greutatea corporala a fiecaruia, pe parcursul a 6 ore de schiat, organismul poate arde pana la 3.000 de calorii si pierde pana la 5 kg intr-o saptamana. Pe langa toate acestea, se intareste imunitatea si se imbunatateste starea de spirit.

Articol adaugat recent:  Descopera 50 de nume amuzante ale unor localitati din Romania

Snowboardingul

Este un sport intens, care necesita schimbari rapide de directie, contribuind la mentinerea flexibilitatii si a echilibrului. Snowboardingul este mai usor de invatat decat schiatul, intareste muschii abdominali si o ora de distractie pe partie te ajuta sa arzi 450 de calorii.

Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multe beneficii cardiovasculare. Un atu major este reducerea anxietatii. Astfel, organismul elibereaza endorfine, substante produse de creier, responsabile de fericirea unei persoane, mentinand sanatatea mintala si reducand stresul.

Articol adaugat recent:  Iti doresti un posterior de invidiat? Iata ce trebuie sa faci

Joggingul

Nu este neaparat un sport de iarna, dar practicat pe zapada, duce la o ardere intensa de calorii, aproximativ 100 de calorii pe kilometru. Oamenii de stiinta spun ca un program regulat de alergat poate creste speranta de viata cu sase ani pentru barbati si cinci ani pentru femei.

In Sport

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*