Home Bio Style • A fi sau a nu fi bio? A fi! Ce detergent folosim pentru masina de spalat vase?

A fi sau a nu fi bio? A fi! Ce detergent folosim pentru masina de spalat vase?

 - 

Dintre toate produsele de curatenie utilizate in casa, cel mai atenti ar trebui sa fim atunci cand algem detergentii de vase, pentru ca ii folosim cel mai des si intram in contact direct cu chimicalele folosite de catre producatori. Atunci cand am inceput sa folosesc produse bio in casa, in urma cu mai multi ani, am cumparat prima oara detergent de vase bio pentru vasele copilului. Dupa care m-am gandit ca noi, adultii, de ce sa mancam din farfurii spalate cu chimicale?! Si asa am ajuns sa cumpar doar detergenti bio pentru vase. Daca ar fi sa aleg un produs bio la care nu as renunta niciodata, detergentul bio de vase ar fi acela.

Articol adaugat recent:  Produse cosmetice bio versus produse cosmetice sintetice

Detergent pentru masina de spalat vase

A fi sau a nu fi bio? A fi! Ce detergent folosim pentru masina de spalat vase?Pentru masina de spalat vase am aplicat acelasi principiu, asa ca am cautat detergenti organici. Imi feresc familia de cat mai multe ingrediente periculoase. In detergentii de vase nu trebuie sa existe: fosfati, triclosan, 1,4-dioxan, parfum, coloranti, clor, amoniac si orice alte ingrediente bazate pe petrol. Produsele organice de curatenie au ingrediente derivate din plante, iar faptul ca sunt biodegradabile inseamna ca folosesc ingrediente sigure pentru natura si pentru om.

Ce detergent pentru masina?

Inca dinainte sa cumparam masina de spalat vase, am studiat si problema detergentilor pentru masina. De mai multi ani, eu am renuntat la detergentii conventionali de vase si folosesc doar produse bio, asa ca am studiat de la inceput sa vad cum stam la capitolul detergenti bio pentru masina de spalat vase.

Articol adaugat recent:  Ulei de argan: un miracol natural pentru frumusete

Bio sau conventional

Am gasit cateva produse de la marci pe care le stiam si le folosisem si cu alte ocazii. Preturile sunt proportionale cu ale altor produse bio. Sunt mai mari decat ale produselor conventionale, non-bio, dar deja m-am obisnuit si mi se pare normala diferenta. Nu sunt asa multi detergenti pentru masina de spalat vase, poate si pentru ca este o piata destul de restransa. Cata lume care are masina de spalat vase este si consumatoare de produse bio? Pare o nisa destul de mica…

Articol adaugat recent:  Uleiul de argan bio cosmetic – un miracol pentru frumusetea ta!

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*