Home Diverse • Agrafele de birou – stiati ca si ele au o istorie?

Agrafele de birou – stiati ca si ele au o istorie?

 - 

Agrafele pentru birou sunt probabil printre cele mai utilizate accesorii de papetarie si birotica din lume. Fie ca doresti sa prinzi doua-trei foi mai mult sau mai putin importante, ori cateva fotografii de sufet sau chiar niste acte mai mult decat importante, agrafele de birou iti vor fi la indemana. Nu conteaza, astfel, ce prinzi cu ele. Conteaza ca ele iti sunt alaturi si te ajuta in cele mai variate situatii. Prin urmare, ti-ai pus vreodata problema ca si aceste obiecte, a caror importanta este deseori trecuta cu vederea, au si ele o istorie in spate, povesti si mituri? In cele ce urmeaza, daca esti un impatimit al povestilor, te invitam sa ne stai alaturi si sa te bucuri de acest articol.

De la agrafele de birou din cupru la cele din otel, de la otel la plastic

Se pare ca agrafele de birou erau utilizate inca din Antichitate, in Imperiul Bizantin. Atunci, dupa cum bine puteti intui, avea o forma rudimentala si erau folosite doar pentru acte de o importanta deosebita. Incet, incet, odata cu trecerea timpului, oamenii si-au dat seama de importanta fundamentala a acestui accesoriu de birotica si papetarie si au inceput sa isi puna probleme mai serioase, de tipul schimbarii materialului din care sunt confectionate, pentru ca acesta sa nu rugineasca. De atunci, agrafa de birou a trecut prin multe schimbari, printre care:

  • Agrafe din otel. Folosite pentru a nu lasa urme de rugina (odata cu trecerea timpului) pe acte sau fotografii, agrafele pentru birou din otel (un aliaj intre fier si o cantitate sub 2,11% de carbon) promiteau o rezistenta mai mare in timp.
  • Agrafe din plastic. Acestea sunt probabil printre cele mai apreciate, folosite si fiabile tipuri de accesorii de birotica si papetarie, pentru simplul motiv ca plasticul in sine este un material care rezista probei timpului.
Articol adaugat recent:  10 sfaturi ca să scapi de răceală într-o oră

O alta clasificare a agrafelor este cea in functie de culoare:

agrafe birou

  • Metalice, simple. Folosirea acestora este indicata pentru cazurile in care se doreste o alura profesionista a documentelor, iar agrafa sa fie un tot unitar cu acestea, fara a sari in evidenta. Insa, asemenea obiectelor vestimentare clasice, si aceste accesorii de birotica si papetarie vor da un plus de profesionalism pentru documentele in cauza.
  • Colorate, informale. In cazul in care contextul este informal, este recomandata folosirea unor agrafe de birou colorate, care sa inveseleasca atmosfera si sa dea acel aer nonconformist si personalizat situatiei.
Articol adaugat recent:  Moda pentru barbati: Este bine sa imbraci o jacheta atunci cand iesi la restaurant?

Agrafele de birou au preturi pentru toate buzunarele

Fie ca apelezi la un magazin, fie ca te orientezi catre o fabrica de birotica si papetarie care isi comercializeaza produsele online, preturile sunt pentru toate gusturile, indiferent de tipul de agrafa pentru care te orientezi. Important este ca pretul nu a reprezentat niciodata un impediment. Poate doar pentru persoana care a cumparat in 2001 cea mai mare agrafa de birou (lunga de 6 metri). Desi 6 metri de agrafa pot prinde lucruri foarte mari. Noi spunem ca se merita investitia si in acest caz. Mai mult decat atat, aici poti gasi informatii despre modul in  care poti intrebuinta agrafa.

Articol adaugat recent:  Specialistii iti recomanda aranjamentele florale de sezon la nunta
In Diverse

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*