Home Social • Arta prepararii cafelei se invata la cursurile specializate de barista

Arta prepararii cafelei se invata la cursurile specializate de barista

 - 

Cafeaua este printre cele mai apreciate bauturi din lume, datorita gustului si aromelor unice. Unele persoane nu concep sa inceapa o noua zi fara sa serveasca inainte o ceasca de cafea, folosindu-se de scuza ca nu au destula energie. Pe langa faptul ca aceasta bautura are un gust desavarsit, ea constine si antioxidanti, benefici organismului uman, daca este consumata in portii moderate, de una, doua cesti pe zi.

Multe persoane sunt atat de atasate de aceasta bautura, incat isi doresc sa afle din ce in ce mai multe detalii legate de ea, de istoria ei, de locurile din care provine, de sortimentele existente si, mai ales, de modurile de preparare. Atunci, acele persoane incep sa se intrebe daca nu ar trebui sa faca o cariera, in care sa imbine aceste elemente si sa le serveasca si altora o cafea delicioasa, preparata in diferite feluri.

Articol adaugat recent:  Incotro, Romania? Mii de locuinte fara asigurare obligatorie afectate de inundatii – Incotro, Romania?

Ce trebuie sa stiti despre cursurile de barista?

Pasionatii de cafea aleg sa urmeze niste cursuri, care sa ii ajute sa capete anumite cunostinte si sa ii formeze in a deveni barista. In prezent, in Romania, dar, mai ales, in Bucuresti exista posibilitatea ca oamenii care isi doresc sa faca din arta prepararii cafelei, o meserie, sa se inscrie la cursuri specializate de barista, oferite de diferite scoli.

Articol adaugat recent:  Iti doresti o relatie lunga si fericita? Iata cateva sfaturi utile

barista barmania

  • Cursurile de barista sunt sustinute de traineri, care au obtinut premii si medalii, atat pe plan national, cat si international.
  • De cele mai multe ori, cursurile de barista se desfasoara in doua etape, care nu vor depasi doua zile fiecare: in prima etapa, veti invatat elementele de baza, precum istoria cafelei, locurile in care se gasesc cele mai bune boabe, cum este procesata, prajita si conservata cafeaua, dar veti capata cunostinte si despre utilizarea espressoarelor si a rasnitelor. De asemenea, veti degusta si analiza espresso-uri, veti afla mai multe despre montarea laptelui si veti primi sarcina de a organiza un meniu intro cafenea. In cea de-a doua etapa, cursantii vor puta face diferenta dintre cafele, vor invata despre cultura cafelei in lume, despre tehnicile de latte art. In plus, veti acumula cunostinte despre tipurile de echipamente folosite in prepararea cafelei perfecte.
  • Costurile la participarea la astfel de cursuri specializate de barista pot varia, in functie de etapa pentru care optati sau daca optati sa le faceti pe amandoua.
Articol adaugat recent:  De ce sunt deseurile de plastic in atentia firmelor de colectare?

Prepararea cafelei reprezinta mai mult decat o simpla fierbere, ea a fost transformata intr-o arta, de aceea participantii la cursurile specializate de barista, vor putea sa faca din pasiunea lor o adevarata meserie, care le va aduce satisfactie pe mai multe planuri.

In Social

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*