Home Casa si gradina • Ce compresor cu aer sa-ti cumperi pentru nevoile tale?

Ce compresor cu aer sa-ti cumperi pentru nevoile tale?

 - 
compresoare aer

Daca te afli in cautarea de compresoare atunci esti in locul potrivit. In acest articol am sa-ti vorbesc despre toate lucrurile pe care trebuie sa le cunosti inainte de a face achitionarea unui compresor cu aer fiabil.

compresoare cu aer

Ca sa va faceti o idee, vreau sa spun ca avand meseria de tamplar montator folosesc un compresor cu aer portabil cu un rezervor de aproximativ 6 litri. Insa nu mi-a fost de ajuns acesta si ca mi-am luat altul nou cu rezervorul de 100 de litri pentru mai mult volum de stocare si mai sigur deoarece nimeni nu ti-l putea lua. Acestea trebuie sa recunosc se pot sustrage foarte rapid daca nu esti atent. Sunt patit, va spun sincer, ca in urma cu un an de zile mi s-a furat unul cu o capacitate de 30 de litri.

Articol adaugat recent:  Ce este un deferizator si cum ne ajuta acesta?

Compresoarele au capacitati diferite ale rezervorului, incepand de la 1 litru pana la 50 de litri iar presiunea maxima cu care acestia se pot folosi este cuprinsa intre 1 bar si 82 de bari.

La ce sunt bune compresoarele?

compresoare aer

Un foarte bun prieten de-al meu si-a luat un compresor de pe net, de pe magazinul online Vexio.ro de 50 de litri pe care il foloseste la:

  • capsat – atunci cand lucrezi in domeniul mobilei ai mare nevoie de asa ceva daca vrei sa faci o treaba buna si sa lucrezi eficient
  • umflarea rotilor – masina de serviciu si cea de acasa de cele mai multe ori necesita umflarea rotilor, mai ales daca urmeaza sa parcurci un drum mai lung si/sau daca transporti marfa mai grea decat de obicei (diverse piese de mobilier, de exemplu)
  • masini (in diverse scopuri)
  • vopsit (pe care l-a gasit la un pret foarte bun tot de pe acel magazin de care am amintit adineauri). Nu recomand sa va luati un pistol de vopsit care a fost deja folosit deoarece nu va face decat sa va creeze probleme dupa o perioada de timp
Articol adaugat recent:  Stii ce detergenti pentru masina de spalat vase sa alegi?

Sfaturi pentru achizitionarea de compresoare cu aer

compresor aer

Fiinndca am de aface in fiecare zi cu un astfel de instrument de lucru, va transmit ca de la prieten la prieten, ca depinde foarte mult daca la compresorul pe care urmeaza sa-l cumperi, vei folosi pistolul odata la o luna sau zilnic sa realizezi lazi sau rame.

Articol adaugat recent:  Motocultorul iti ofera o multime de avantaje daca il folosesti

Pentru utilizari casnice nu foarte solicitante nu este neaparat necesar detinerea unui capsator pneumatic. Din punctul meu de vedere singurul scop cu care as recomanda utilizarea acestuia este in situatia in care posedati, de exemplu un numar stupid ridicat (50-60 la numar) pentru un atelier apicol.

Daca ai nevoie de un compresor cu aer pentru vopsirea diverselor materiale lemnoase, cum sunt cutiile, recomandarea mea este sa alegi unul de aproximativ 25 de litri care sa poata face fata la toate cele necesare. Acordati o atentie sporita modului de folosire al acestuia si asigurati ungerea in permanenta a pistonului si golirea apei din balon cand se aduna pentru a evita desigur oxidarea.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*