Home Cultura, Diverse, Utile • Ce inseamna sa fii generos si sa ai o inima bogata?

Ce inseamna sa fii generos si sa ai o inima bogata?

 - 

Generozitatea este calitatea omului de a darui, de a iubi binefacerea, de a fi ospitalier, de a-i ajuta pe cei nevoiaşi în mod dezinteresat. Generozitatea este o însuşire nobila care îi ofera omului posibilitatea de o oferi din bunurile pe care le detine, aşteptând nimic altceva decât multumirea divina.
Societatea este împartita între diferiti indivizi caracterizati printr-o trasatura esentiala. Un astfel de element de diferentiere îl constituie calitatea de a fi generos. Opusul omului generos este omul avar. Fara îndoiala ca una dintre cele mai puternice semne ale credintei în Allah consta în capacitatea omului de a şti sa-şi mobilizeze bunurile şi posibilitatile materiale în favoarea altora. Generozitatea nu consta în a da mult, ci a da atunci când trebuie, “fara sa ştie mâna stânga ce da mâna dreapta”.

 

fii generos cu cei asemenea tie

Inimile care nu sunt murdarite de ambitie, de ura, de ranchiuna îşi vor pastra puritatea numai prin fapte altruiste. Cel care vede ca toate lucrurile şi actiunile ce au loc pe aceasta lume sunt o rasfrângere a numelor lui Allah, va şti ca una dintre caracteristicile Sale este Rezzak (Cel care hraneşte toate creaturile), de aceea va dori la rândul sau sa-şi ajute semeni. Astfel, el nu va vedea precum o amenintare ajutoarea semenilor, ba din contra se va simti fericit şi împlinit facând acest lucru. Pentru a împiedica ambitia distructiva omul trebuie sa fie generos, sa dea putin sau mult, dupa posibilitati. Cel care nu da la saracie, la bogatie nici atât nu o va face. Omul trebuie sa învete sa dea  fara a se uita la cantitate. Generozitatea tine de puterea sufletului care îi determina pe oameni sa-i ajute pe cei saraci şi sa daruiasca din ce le este mai drag. Persoanele care detin aceasta facultate sufleteasca actioneaza dupa  principiul “Allah este Cel care ne ofera binefacerile, prin urmare trebuie sa oferim şi noi altora”. Astfel, ei vor avea şi inimile curate şi bogate.

Articol adaugat recent:  4 LUCRURI pe care NU ti le spune nimeni despre serviciile SEO

De asemenea, vor crede ca ajutorarea celor nevoiaşi este datoria lor, deoarece Allah le-a oferit binefacerile pentru a fi altruişti. Generoşii trebuie sa faca fapte bune fara a aştepta în schimb recunoştinta, mutumiri, laude. Multi sunt de parere ca  inimile oamenilor se vor curata prin generozitate, pentru ca dupa necredinta şi intriganti, una dintre lucrurile care înnegreşte inima este dragostea fata de bani şi avere. Multe persoane se abtin sa ofere altora din posesiunile lor de frica sa nu li se reduca avere sau motivând ca ei nu muncesc pentru altii, uitând ca averea poate sa fie un examen pentru ei. De fapt averea noastra nu se va reduce ajutându-i pe altii, din contra se va îmbelşuga. De asemenea, posesiunile nu sunt ale noastre, stapânul lor de drept este Allah. Daca Allah este adevaratul Stapân, atunci folosirea ei pentru multumirea Sa este una dintre binefacerile cele mai placute. Într-un hadith, Profetul Muhammed (Pacea şi bine cuvântarea lui Allah fie asupra sa),a zis: Generosul este aproape de Allah, aproapre de rai, aproape de oameni şi departe de iad. Zgârcitul este departe de Allah, departe de rai, departe de oameni şi aproape de iad. Un incult generos îi este mai drag lui Allah decât un zgârcit care-L slaveşte pe Allah”.

Articol adaugat recent:  Abdominoplastia - ce este si la ce ajuta!

Generozitatea consta în a oferi din lucrurile care va sunt cele mai dragi şi nu înseamna a da mult, ci a da când trebuie. Generosul adevarat este cel care ştie sa tina binele altuia sau binele comunitatii în favoarea binelui propriu, sa nu traiasca pentru sine ci pentru altii.

Articol adaugat recent:  Visele si semnificatia acestora atunci cand visezi fiinta iubita

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*