Home Social • Colecteaza deseurile pentru un mediu mai curat!

Colecteaza deseurile pentru un mediu mai curat!

 - 

Sa traim intr-un mediu curat, sa mancam bio, sa respiram aer curat, sa avem un mediu cat se poate de verde si fara poluare si pentru a pastra acest mediu asa cum este normal trebuie sa reciclam gunoaiele.Fie ca vorbim despre produse de plastic, sticla, hartie, textile sau electronica si calculatoare, reciclarea este primul pas spre un mediu mai curat. Colectarea deseurilor si reciclarea lor se face doar de catre o firma autorizata care se ocupa cu colectarea deseurilor de orice fel: peturi, hartie,electrocasnice, textile, etc.

Colectarea deseurilor inseamna un mediu mai curat

colectarea deseurilor

Deseurile de orice fel sunt nocive si dauneaza mediului in care traim cat si sanatatii noastre. Fie ca avem pet-uri,electrocasnice, haine , aceste deseuri trebuie sa fie colectate si reciclate. Deseurile sunt de mai multe feluri colectate deoarece afecteaza mediul inconjurator astfel:

  • Deseurile electrice, electronice si electrocasnice, cunoscute si dupa abrevierea DEEE, sunt componente sau piese inutilizabile ale diverselor aparate electrice, electronice sau electrocasnice, cu dimensiuni variate precum televizoare, computere, radiouri, frigidere, aragaze, masini de spalat si multe altele care trebuie prelucrate intr-un mod specific, pentru a nu afecta mediul.
  • Deseuri menajere, una dintre cele mai importante categorii de deseuri din punct de vedere calitativ si al raspandirii, sunt resturile menajere care sunt aruncate zilnic din gospodarii sau din spatiile in care exista posibilitatea formarii de gunoi menajer. Colectarea selectiva a acestor deseuri este extrem de importanta pentru intreg procesul de reciclare
  • Deseurile textile sunt un alt tip de deseuri foarte larg raspandit, pentru care nu exista o procedura standard implementata in Romania, la nivel de legislatie. In principal, exista un proces de reciclare, in urma caruia deseurile textile sunt prelucrate si transformate din nou in materie prima ce poate fi utilizata in confectia hainelor, insa colectarea hainelor trebuie sa se faca intr-un cadru special, fara sa interfereze cu alte tipuri de deseuri.
Articol adaugat recent:  Pentru a avea un somn sanatos citeste prospectul Dormax

     Colectarea deseurilor menajere si industriale salveaza mediul inconjurator

Fie ca ai o firma , o microintreprindere sau o locuinta personala, colectarea deseurilor este foarte importanta si este primul pas spre a respira un aer mai curat. Deseurile industriale si menajere sunt un factor important la degradarea mediului inconjurator iar colectarea lor se efectueaza in conditii speciale si in recipiente adecvate astfel: fiecare deseu intr-un recipient special si inchis bine. Culorile recomandate pentru recipientele destinate diferitelor tipuri de deseuri sunt: roșu (portocaliu) – materiale plastice, galben – metale, verde – biodegradabile, albastru – hartie, carton si sticla, maro – electrice si electronice, negru – nereciclabile, dar si alte recipiente pe care exista etichete care precizeaza exact ce fel de deseuri se pun in acel recipient.

Articol adaugat recent:  5 trucuri magice care îți fac viața mai simplă

Colectand deseurile ajutam la mentinerea unui mediu sanatos   si curat, contribuim la o lumea mai civilizata, mai curata, mai buna si mai sanatoasa. Sa ai grija unde pui fiecare gunoi menajer, sa anunti firma de reciclare atunci cand este nevoie inseamna sa te respecti pe tine insuti si sa respecti mediul inconjurator in care traiesti. Colectarea si reciclarea inseamna sanatate.

Articol adaugat recent:  Afla cum iti influenteaza planetele horoscopul zilnic in luna Martie
In Social

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*