Home Utile • Creeaza o prezentare IMPRESIONANTA in 5 pasi simpli

Creeaza o prezentare IMPRESIONANTA in 5 pasi simpli

 - 
cum se sustine o prezentare

Atunci cand ai ocazia sa prezinti noua ta idee managerilor de departament, un produs potentialilor clienti sau un raport colegiilor tai, alege sa faci o prezentare de care isi vor aminti toti si care ii va convinge din prima clipa. Ideile tale pot fi cele mai bune, insa fara o expunere corecta si captivanta, sunt sortite esecului.

prezentare corect

Invata cum sa iti explici in scris ideile geniale, dar, mai ales, in prezentarea pe care trebuie sa o sustii in fata unei audiente. Ideal este sa te incarci cu o stare de bine si cu incredere in tine inainte de a vorbi, pentru a te bucura de succes garantat. Vei observa, probabil, ca sunt adesea persoane care vor fi mai interesate de proiectul in sine, decat de felul in care il expui, iar acestia sunt, de obicei, sefii. Pentru a stimula interesul tuturor, invata de la experti cateva tehnici pe care sa le aplici in timpul prezentarilor.

Articol adaugat recent:  Denitrificatoarele pentru apa de la Clack – solutia optima pentru purificarea apei

Iata care sunt cele mai bune 5 sfaturi de care sa tii cont atunci cand concepi si sustii o prezentare:

  1. Alege un format placut pentru audienta si usor de urmarit. Power Point este un model deja extrem de uzat si plictisitor, insa ai la dispozitie programe precum Prezi, mult mai interactive, care iti dau posibilitatea de a imbina formate audio, video, imagini si text intr-un ansamblu creativ si mereu surprinzator. Alterneaza prezentarea in format electronic cu explicatii ajutatoare. Pentru acest aspect, alege Absolutoffice si comanda un flipchart, pe care sa notezi cele mai importante informatii din timpul prezentarii. Aceasta metoda este mereu atractiva pentru public.
  2. Interactiunea permanenta cu pubicul este importanta. Priveste-i pe participantii la discutie in ochi pentru a crea o conexiune si pentru a le mentine atentia. Mai mult, poti adresa cateva intrebari, unele chiar retorice, pentru a le starni interesul sau pentru a cere pareri. Nimeni nu se poate plictisi de o discutie scurta, dar menita sa lamureasca aspecte din prezentare.
Articol adaugat recent:  Ai 18 ani si vrei sa-ti castigi independenta financiara? Afla cateva idei utile!

prezenntare echipa

  1. Incearca sa iti cronometrezi, in prealabil, discursul si sa iti ie o marja de eroare in cazul in care participantii intarzie sau au loc evenimente neprevazute (erori tehnice, intreruperea curentului, de exemplu). Mai multe studii arata ca durata optima a unei prezentari este de 20 de minute, inainte ca participantii sa-si piarda puterea de concentrare. Tine cont de acest aspect, daca iti doresti sa atingi scopul proiectului si sa castigi aprecierea celor interesati.
  2. In incheiere, incearca sa atragi atentia asupra punctelor forte si, in special, a rezultatelor si asteptarilor tale de la ce urmeaza a fi implementat sau schimbat, in functie de situatie. Reiterand elementele esentiale, va fi mul mai usor pentru audienta sa aprecieze calitatea materialelor si a demersurilor facute.
  3. Acorda timp, la sfarsit, unei sesiuni de intrebari si raspunsuri. Aceasta parte este foarte importanta pentru cei direct interesati de proiectul tau si iti ofera o sansa in plus de a clarifica aspectele pe care le-ai prezentat succint. Fii, insa, atent la timpul ramas si la cate intrebari poti raspunde in acest interval. Pentru a evita situatiile neplacute, imagineaza-ti ce intrebari ai putea primi si care sunt raspunsurile potrivite.
Articol adaugat recent:  Schimba-ti acumulatorul auto la tine acasa!

prezentare

Prezentarile vor deveni mai usoare si chiar o reala placere daca ai in vedere aceste aspecte data viitoate cand te afli in aceasta situatie. Adauga entuziasm si buna dispozitie pentru a te bucura de un succes incontestabil.

In Utile

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*