Home Mama si copilul • Cum il ajutam pe cel mic sa se adapteze cat mai repede la cresa?

Cum il ajutam pe cel mic sa se adapteze cat mai repede la cresa?

 - 

De ce ii este copilului greu sa inceapa viata la cresa? Bine, nici pentru parinti despartirea nu este una usoara, mai ales pentru mame care sunt obisnuite dupa nastere sa stea mereu cu parintii. Bineinteles ca toti copii ajung sa faca aceasta schimbare. Adaptarea copilului la cresa depinde in foarte mare masura de cum gestioneaza parintii impreuna cu educatorii in timpul schimbarii.

Ce il impiedica pe cel mic sa se adapteze repede la o gradinita privata?

Pentru a ne pune in pielea celui mic, trebuie sa ne gandim la prima noastra zi de munca care a fost o adevarata provocare. Si trebuie sa te gandesti ca tu erai obisnuit sa stai despartit de parintii tai 8 ore. Micutul tau nu este obisnuit, deci va trebuie sa il ajuti putin.

  • Adaptarea la un mediu nou
Articol adaugat recent:  Inaltatoarele sunt solutia cand scaunul auto nu mai este necesar

De regula copii sunt entuziasmati atunci cand intalnesc si alti copii de varsta lor. Adevarata problema o va constitui faptul ca totul arata complet diferit de ce erau ei obisnuiti. Va fi greu pana copilul tau va prinde incredere in educatoare. Abia atunci micutul tau se va acomoda pe deplin.

  • Schimbarea rutinei

Copilul era obisnuit cu un program standard de somn, de mancat si de iesit afara. Ei bine, odata cu trimiterea copilului la o cresa privata din Drumul Taberei acest program se va schimba, lucru care il va da putin peste cap pe cel mic.

  • Separarea de casa
Articol adaugat recent:  Scaunul si inaltatorul auto - produse complementare sau nu?? Afla citind acest articol!

Pentru multi copii, plecarea la o cresa privata coincide si cu prima data cand stau despartiti atat de mult de parinti.

Cum il putem ajuta pe cel mic sa se adapteze mai usor la o cresa privata?

  • Intalnteste-te cu educatoarele

Este important, pentru acomodarea cat mai rapida a celui mic, sa reusesti sa iti faci timp si sa te intalntesci cu educatoarele pentru a le spune mai multe despre cel mic. Cum il linistiti cand e suparat, ce nu ii place, ce ii place.

  • Viziteaza cresa privata la care urmati sa va trimteti copilul

Foarte important este sa mergeti la cresa si o sa o vizitati. Este de preferat sa mergeti si cu cel mic, pentru a ii da ocazia sa se familiarizeze oarecum cu cresa, astfel incat in prima zi de cresa sa nu ii mai para totul chiar atat de nou.

  • Schimba programul de acasa
Articol adaugat recent:  Cand ducem copilul la mare?

Ideal ar fi sa aflati programul pe care il va avea cresa (program de somn, de masa, de iesit afara) si sa incercati sa il respectati si acasa, astfel incat cel mic sa nu piarda timp cu acomodarea programului de la cresa.

Cresa Art & Play Kindergarten ii asteapta pe parinti in vizita in fiecare zi pana la ora 19:00 la adresa Strada Drumul Valea Danului 22, București.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*