Home Electrocasnice • Cum sa eviti DEFECTAREA aparatelor tale ELECTROCASNICE

Cum sa eviti DEFECTAREA aparatelor tale ELECTROCASNICE

 - 

Ai observat, in repetate randuri, ca aparatele electrocasnice nu mai dau acelasi randament, ba chiar se defecteaza foarte repede si trebuie reparate sau inlocuite?

Exista multiple cauze pentru care acest lucru se intampla si este bine sa le cunosti, pentru a putea impiedica procesul de uzare datorat utilizarii incorecte. Aparatele electrocasnice presupun o investitie destul de substantiala, asa ca inlocuirea lor la un interval scurt nu este o optiune viabila. Primul pas pe care il poti face pentru a nu avea parte de incidente neplacute in ceea ce priveste aparatura casei este sa achizitionezi produse de calitate si sa nu faci compromisuri in acest domeniu. De obicei, pretul insemnat se justifica prin rezistenta obiectelor, dar si prin eficienta lor.

Descopera principalele lucruri de evitat pentru a avea o aparatura trainica:

 1. Aerul conditionat

Pentru a te feri de problemele legate de aerul conditionat, trebuie, la fel ca in cazul altor aparate,
sa te  asiguri ca achizitionezi unul calitativ. Accesand https://tonis.ro/aer-conditionat poti alege dintr-o gama variata, la preturi avantajoase, cu o garantie indelungata. Printre cauzele principale ale defectarii A/C se regasesc:

 • Filtrul murdar;
 • Termostatul defect;
 • Scurgeri ale freonului;
 • Tevi infundate.
Articol adaugat recent:  Creeaza cele mai bune sucuri naturale cu storcatoarele de fructe de la Philips

Toate acestea pot fi prevenite apeland la experti si la lucrari de specialitate cel putin o data pe an.

       2. Frigiderul

Acesta ar trebui sa fie, in mod normal, unul dintre cele mai trainice aparate din casa ta. Daca in prezent, realizezi ca cel pe care il ai nu este de calitate, vezi oferta de frigidere disponibile online si achizitioneaza unul din clasa energetica A++, care isi indeplineste functiile cu succes si care este, in acelasi timp, mai economic. Una dintre cauzele pentru care frigiderul tau se poate defecta rapid este transportul savarsit in mod necorespunzator. Aceasta trebuie tinut tot timpul in pozitie verticala, pentru a fi evitata scurgerea solutiei continuta de compresor, care ar putea afecta si alte componente interne. De asemenea, nu trebuie conectat la o sursa de curent electric imediat, ci la cateva ore, dupa ce aparatul a fost lasat la temperatura camerei. Alte actiuni care duc la defectiuni si pe care trebuie sa le eviti, tin de utilizarea propriu zisa. Usa deschisa pentru o perioada prea lunga, in mod repetat, duce la suprasolicitarea compresorului, iar plasarea recipientelor fierbinti sau calde in interiorul frigiderului nu este o idee buna. Pentru a te asigura ca aceasta functioneaza la capacitate maxima pentru cat mai mult timp, macar o data pe an scoate-l din priza, dezgheata congelatorul si fa o curatenie generala. Trebuie sa stii ca este recomandat ca, din cand in cand, sa golesti orificiul pentru excesul de apa din condens si sa aspiri, cu grija, praful acumulat in partea din spate a frigiderului. Nu uita ca aceasta nu trebuie sa se afle in functiune in astfel de momente.

Articol adaugat recent:  Generator de curent pentru uz general sau intrebuintari diverse

    3. Masina de spalat rufe

Masina de spalat este un alt aparat predispus catre defectiuni inutile in cazul unei utilizari incorecte. Ce poti face pentru a evita acest lucru este sa ii acorzi atentia cuvenita de fiecare data cand o folosesti. Astfel, tine cont de urmatoarele lucruri:

 • Nu aseza obiecte grele pe masina;
 • Verifica buzunarele inainte de a pune hainele la spalat, pentru ca obiectele mici pot afecta cuva, hubloul sau pot infunda scurgerea;
 • Foloseste detergent si balsam fabricat special pentru spalarea automata;
 • Fa o igienizare, chiar si sumara, dupa fiecare ciclu de spalare, a garniturii din cauciuc. Odata la cateva saptamani, curata si recipientul interior in care pui detergent;
 • Nu incarca o greutate mai mare decat maximul admis in functie de capacitatea masinii, pentru ca acest lucru va afecta foarte grav cuva;
 • O data pe luna, da drumul la un ciclu de spalare de 90 de grade fara rufe, pentru a-i permite masinii sa se curete corespunzator. In acest proces, poti folosi otet si dezinfectant.
Articol adaugat recent:  Cele mai gustoase mancaruri sunt create cu un aragaz Zanussi

Ai grija de obiectele din casa, in care investesti sume considerabile de bani si fa tot ce iti sta in putina pentru a le prelungi durata de viata cat mai mult timp posibil.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*