Home Social • De ce reciclarea sticlei a ajuns o necesitate?

De ce reciclarea sticlei a ajuns o necesitate?

 - 
reciclare sticle

Sticla a ajuns sa constituie pentru oameni unul dintre materialele indispensabile, deoarece le usureaza viata, prin faptul ca este folosita in numeroase domenii si este foarte ieftina. Sticla este un material care poate fi reciclat la nesfarsit prin topire, fara a isi pierde proprietatile. Lucrul care o face sa fie considerata periculoasa este ca rezista la coroziune, fiind aproape indestructibila si se descompune in aproximativ 1 milion de ani. Asadar, sticla este cel mai rezistent deseu care a fost vreodata produs de oameni.

Cum se realizeaza procesul de reciclare al sticlei?

De-a lungul timpului au existat numerose campanii de constientizare asupra efectului devastator pe care sticla il poate avea asupra mediului si asupra sanatatii umane, daca ea nu este reciclata. Cel mai raspandit loc in care intalnim sticla este pe rafturile magazinelor, unde ea este folosita sub forma de ambalaj pentru diverse bauturi alcoolice si non-alcoolice. Odata ce ajunge in casele oamenilor, ea se transforma, de cele mai multe ori, in deseuri, pentru ca este aruncata in acelasi loc ca si deseurile menajere.

Articol adaugat recent:  Cum sa iti gasesti FERICIREA in micile placeri ale vietii!

sticla reciclata

 

In general, pentru acest proces, puteti apela la firme specializate in reciclarea sticlei, care va vor oferi consultanta si asistenta. Procesul de reciclare este relativ simplu, chiar daca se desfasoara pe o perioada indelungata de timp: sticlele sunt spalate si apoi sunt sortate in functie de culoare (verde, maro sau transparenta), apoi sunt sparte si macinate, proces in care vor fi inlaturate impuritatile (etichetele, metalul, hartia) si urmeaza sa fie topite si transformate in niste granule, care constituie materia prima pentru utilizarea sticlei reciclate.

Articol adaugat recent:  Ai 18 ani si vrei sa-ti castigi independenta financiara? Afla cateva idei utile!

De ce este benefic sa reciclam sticla?

Este imperios necesar ca oamenii sa constientizeze important ape care o are reciclarea sticlei, atat pentru siguranta mediului inconjurator, cat si pentru sanatatea si calitatea vietii umane.

reciclare sticle

  • Reciclarea nu distruge proprietatile sticlei, indiferent de cate ori s-ar repeta acest proces.
  • Prin reciclarea sticlei se reduce fabricarea ei, ceea ce va duce la o valorizare economica, iar acest lucru poate fi posibil daca alegeti sa returnati sticlele la producatori sau daca alegeti sa o depozitati in locurile special amenajate.
  • In cazul in care reciclarea nu este facuta, sticla ar putea ajunge in acelasi loc cu alte deseuri si daca ar fi supusa unei temperaturi foare inalte, ar putea provoca daune severe mediului inconjurator.
  • Prin procesul de reciclare a sticlei impiedicam adunarea si formarea unor munti de deseuri, care polueaza mediul.
Articol adaugat recent:  Afla ce nu trebuie sa faci ca sa ai un somn linistit

Odata ajunsa la groapa de gunoi alaturi de celelalte deseuri va ramane acolo pentru totdeauna, poluand mediul inconjurator si amenintandu-ne sanatatea.

In Social

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*