Home Mama si copilul • Deshidratarea copiilor vara – Semnele deshidratarii si masuri de preventie

Deshidratarea copiilor vara – Semnele deshidratarii si masuri de preventie

 - 
Deshidratarea copiilor vara - Semnele deshidratarii si masuri de preventie

Copiii se deshidrateaza foarte usor vara, in special daca petrec mai mult timp in aer liber, fie in parcuri fie pe terenurile de sport. De aceea parintii si antrenorii trebuie sa fie foarte atenti la primele semne care arata ca cel mic este in pericol din cauza lipsei de apa.

Specialistii avertizeaza ca procentul de apa din organismul unui copil este foarte ridicat si ca senzatia de sete se instaleaza uneori prea tarziu, dupa ce corpul acestuia incepe deja sa resimta efectele deshidratarii.

Din acest motiv parintii trebuie sa ii urmareasca cu atentie pe copii in timpul verii, pentru a se asigura ca ei nu patesc nimic si pentru a preveni o situatie neplacuta.

Articol adaugat recent:  Invata regulile de baza in alegerea unui carucior potrivit micutului tau!

deshidratare vara copii

Masuri preventive

In primul rand obisnuiti-l pe copil sa bea apa inainte de a incepe o activitate mai sustinuta, cum ar fi un meci de fotbal, de tenis, sau chiar o plimbare mai lunga pe bicicleta.

De asemenea, invatati-l sa recunoasca principalele semne ale deshidratarii si nu doar el, ci convingeti-va ca si antrenorul sau copiii mai mari care participa la aceste activitati sportive le cunosc.

Si nu in ultimul rand, obisnuiti-l pe copil sa spuna imediat si cu voce tare daca simte ca incepe sa i se faca rau din cauza caldurii.

El nu trebuie sa trateze cu indiferenta aceste prime semnale transmise de organism deoarece mai tarziu lucrurile se pot complica foarte serios.

Articol adaugat recent:  Incaltaminte de bebelusi frumoasa si sanatoasa? Da, pe PantofioriVeseli.ro

Atentie! In timpul verii, copiii trebuie sa consume lichide atat inainte, cat si in timpul si la finalul desfasurarii unei activitati fizice intense.

Semnele deshidratarii

Nutritionistii prezinta intr-un raport dat publicitatii luna aceasta primele semne ale deshidratarii organismului tanar, oferind totodata cateva sfaturi parintilor si celorlalti adulti care supravegheaza activitatile desfasurate de copii in timpul verii.

Principalele indicii sunt:

  • Gura uscata si lipicioasa
  • Senzatie de sete
  • Durere de cap
  • Iritabilitate
  • Stare de ameteala
  • Confuzie, letargie
  • Crampe abdominale
  • Oboseala excesiva

Daca aceste semnale nu sunt luate imediat in considerare si nu sunt tratate pe loc, se poate ajunge chiar la imbolnavirea grava a copilului.

Articol adaugat recent:  Cum traieste un adolescent divortul parintilor?

Atentie! Hidratarea unui copil aflat in stare de dificultate se face in primul rand cu apa. Nu se recurge la alte tipuri de racoritoare decat in caz de forta majora.

Discutati cu antrenorii

Discutati serios cu antrenorii pe acesta tema, de fata cu copilul. El trebuie sa sa stie foarte clar ca in astfel de situatii, in care se simte rau, nu trebuie sa se jeneze ci, dimpotriva, sa discute cu antrenorul si sa ceara voie sa bea apa.

De asemenea, daca prezinta simptomele prezentate mai sus, sa se aseze undeva la umbra si pe cat posibil la racoare sau macar sa iasa din zona in care soarele bate foarte tare.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*