Home Auto, Tehnologie • Dilema parintilor. Cand sa ii cumperi copilului tau un smartphone: „Este ca si cand ti-ai invata copilul sa foloseasca droguri, dar in mod echilibrat”

Dilema parintilor. Cand sa ii cumperi copilului tau un smartphone: „Este ca si cand ti-ai invata copilul sa foloseasca droguri, dar in mod echilibrat”

 - 
varsta potrivita ca copiii sa aiba telefon

Batalia pentru atentie care se desfasoara la nivel mondial, pune parintii impotriva celor mai avansate companii din sectorul de hi-tech, potrivit Wall Street Journal.

Gabriel Krause-Grosman, 12 ani, a petrecut cinele in familia tot anul trecut incercand sa isi convinga parintii sa ii cumpere un smartphone deoarece toti prietenii lui aveau unul, insa parintii au refuzat.

„Cine ii da unui scolar o platforma de jocuri cu care sa se plimbe tot timpul dupa el?”, spune Ellen Krause-Grosman, mama copilului. „Este ca si cand ti-ai invata copilul cum sa foloseasca droguri, dar in mod echilibrat”.

Articol adaugat recent:  Google Chrome incepe sa penalizeze site-urile cu securitate scazuta

Ea si sotul ei sunt ingrijorati ca nu isi pot proteja copilul de jocuri video care creeaza dependenta, pornografie sau pradatori online.

Intr-un final, acestia au cedat. Gabriel a primit un smartphone, iar de atunci a rarit cursurile de vioara si joaca cu prietenii de la care era nelipsit. „Petrec mult prea mult timp pe telefon”, spune copilul.

Cumpararea unui smartphone pentru copil a devenit una dintre cele mai grele decizii pe care le ia un parinte in ultimii zece ani, de cand Apple a lansat iPjone-ul si a reinventat rutina zilnica a oamenilor.

Articol adaugat recent:  Cum sa spalam masina singuri folosind 8 produse si moduri inedite!

Pentru multe familii aceasta alegere este la fel de importana ca cea de a-i da copilului cheile de la masina pentru prima data.

Experienta a aratat ca parintii care le ofera copilului control total asupra device-urilor, au schimbat in mare parte vietile acestora. Dar, daca timpul petrecut in fata eranelor este redus, studiile arata un impact pozitiv asupra vietii sociale, prieteniilor, relaxarii, somnului, romantismului, sexului si modului de petrecere a timpului liber.

Aproape 75% din adolescenti au acces la un smartphone – arata un studiu realizat in 2015 de Pew Research Center – si ca deblocheaza ecranul telefonului de cel putin 95 de ori pe zi, potrivit firmei de cercetare Verto Analytics.

Articol adaugat recent:  Topul arata ce vor soferii pe masini pentru confort si siguranta

Acesti adolescenti petrec, in medie, noua ore pe zi lipiti de ecrane, potrivit Common Sense Media, o organizatie non-profit care promoveaza utilizarea cu grija a smartphone-urilor.

Scopul companiilor precum Facebook, Google sau Snap este de a capta atentia pentru cat mai mult timp. Cu cat utilizatorii petrec mai mult timp in fata ecranelor sau pe „feed-uri”, cu atat mai multi bani castiga compania.

Ziarul financiar (Sursa)

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*