Home Casa si gradina, Stil de viata sanatos • Furajele pentru pastravi – perfecte in crescatorii

Furajele pentru pastravi – perfecte in crescatorii

 - 

Pastravul este o specie de peste al carui habitat preferat se afla in apele puternic oxigenate, cu temperaturi relative scazute, din zonele montane, submontane si chiar si in cele de deal. In alte locuri, pastravul poate ajunge la o greutate de peste 15 kg, insa in Romania, cele mai mari exemplare nu depasesc 6 kg. Acest tip de peste poate fi recunoscut destul de usor, datorita coloritului sau aparte, avand foarte multe pete negre pe corp si o dunga multicolora in lungul liniei laterale, iar in momentul in care aceasta luceste, apare iluzia ca va uitati la un curcubeu.

furaje pastrav

Avantajele furajelor pentru pastravii din crescatorii

Crescut in pastravarii si hranit cu furaje speciale pentru pastravi, el este unul dintre cei mai apreciati pesti, in special pentru carnea gustoasa si sanatoasa pe care ne-o ofera.

  • Cu un continut mare de acizi grasi Omega-3, de vitamina B12, acid folic si proteine, pastravul este ideal pentru a fi inclus in meniul zilnic.
  • Pastravul are grija de sistemul cardiovascular si se asigura de buna sa functionare.
  • De asemnea, consumul de pastrav imbunatateste memoria, daca este consumat zilnic, pentru ca rezultatele se vor observa in timp, nu imediat.
  • Un alt avantaj in a consuma aceasta specie de peste este faptul ca nu este bogat in grasimi saturate, fiind recomandat in cazul celor care fac sport si doresc sa isi dezvolte masa musculara.
Articol adaugat recent:  Afla ce nu trebuie sa faci ca sa ai un somn linistit

De ce sunt atat de importante furajele pentru pastravi?

Fiind considerat o parte a unei diete sanatoase, este important ca persoanele care ii cresc in pastravarii sa ii hraneasca corespunzator si sa le procure furaje pentru pastravi. Exista furaje speciale, pentru fiecare categorie de pastrav, de la cei foarte mici, pana la cei adulti. Fiecare etapa a cresterii acestora trebuie sa fie luata in serios de catre crescatori, pentru a le furniza o hrana benefica dezvoltarii pastravilor.

Articol adaugat recent:  Stii ce detergenti pentru masina de spalat vase sa alegi?

Carnea pastravilor are un gust atat de bun, datorita modului in care au fost hraniti, incepand din primele clipe de viata, pana au ajuns la maturitate. Orice crescatorie ar trebui sa isi procure furaje de calitate pentru pastravi, care au in componenta lor amestecuri din faina echilibrate, precum si alte grasimi si proteine, in functie de fiecare etapa a vietii.

Articol adaugat recent:  Alcoolul si efectele sale asupra corpului tau. Iata ce trebuie sa stii

Pastravariile din Romania trebuie sa apeleze la ajutorul specialistilor din Romania, care furnizeaza furaje pentru pastravi, pentru a comanda hrana bogata in proteina, daca isi doresc sa aduca pastravii la greutatea de vanzare in cel mult 6-7 luni.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*