Home Mama si copilul • Laptele praf in alimentatia copiilor

Laptele praf in alimentatia copiilor

 - 

Meseria de parinte este una dintre cele mai grele din lume, dar si cea mai frumoasa. Parintii incepatori au nevoie de ghidare si de ajutor, in scopul cresterii unui copil sanatos.

Atunci cand laptele matern nu este de ajuns, una dintre cele mai sanatoase alternative o reprezinta laptele praf de la Humana.

Cum alegi laptele praf pentru cei mici?

Lapte praf humana

Fiecare parinte isi doreste tot ce e mai bun pentru micutul lui, de aceea calitatea laptelui praf este foarte importanta. Alegere laptelui praf poate fi o adevarata provocare pentru parinti, mai ales pentru cei care nu au experienta. In zilele noastre, pe internet circula o gama larga de produse pentru alimentantia bebelusilor, ceea ce ingreuneaza alegerea cumparatorilor. Insa, in momentul in care parintii s-au decis, trebuie sa tina cont de anumite lucruri. In primul rand, trebuie sa tina cont de sfatul medicului, care ii va sfatui ce fel de lapte praf sa cumpere, in functie de nevoile nutritionale ale copilului, iar apoi sa cunoasca piata extinsa de formule de lapte praf si caractersticile acestora.

Articol adaugat recent:  Lasa-l sa se joace in siguranta cu ajutorul unui tarc de copii

De asemenea, parintii trebuie sa fie familiarizati cu formele in care se regaseste laptele praf si ce avantaje are fiecare:

  • Lapte deja preparat. Acesta nu trebuie pregatit, putand fi consumat imediat de copil, este igienic, steril si ii ajuta pe bebelusii care nu au o imunitate prea buna.
  • Laptele concentrat este mai ieftin si mai usor de preparat fata de laptele pudra.
  • Laptele praf este una dintre cele mai ieftine alegeri si poate fi consumat in decursul unei luni, incepand din momentul in care a fost deschisa cutia.
Articol adaugat recent:  Distractie si sanatate cu bicicleta pentru copii

Apa pentru prepararea laptelui praf

Un alt aspect de care parintii trebuie sa tina cont este apa cu care laptele praf este preparat. De cele mai multe ori, mamele si tatii aleg solutia cea mai simpla, aceea de a prepara laptele praf cu apa de la robinet, insa decizia nu este cea mai sanatoasa. Este recomandat ca, pentru a evita contaminarea cu germeni si microbe, sa se foloseasca apa plata imbuteliata.

Temperatura recomandata dupa prepararea laptelui praf

De obicei, laptele pentru cei mici se pune in biberon si se incalzeste intr-un vas cu apa calda. Pentru a testa temperatura ideala, poti verifica daca e prea cald sau prea rece punand cateva picaturi pe incheietura mainii.

Articol adaugat recent:  Ce modele de caiete scolare nu trebuie sa ii lipseasca invatacelului tau?

Rutina copiilor hraniti cu lapte praf

Orele la care bebelusii sunt hraniti, precum si portiile, joaca un rol foarte important in greutatea si starea medicala a copiilor. De aceea, este bine ca parintii sa tina cont de sfaturile medicului pediatru si sa sterilizeze de fiecare data biberoanele si tetinele.

Siguranta calitatii laptelui praf

Calitatea si pretul sunt doua dintre criteriile esentiale de alegere a laptelui praf pentru sugari.  Printre produsele principale se afla Laptele Praf Special Humana SL de la nastere, Lapte Humana Junior Drink de la 1 an, Lapte Praf Humana cu gust de Vanilie si Banane, Lapte Praf Humana de Noapte.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*