Home Diverse, Tehnologie de iluminare • Lumina alba si calda este emanata de economicele becuri cu LED E 14

Lumina alba si calda este emanata de economicele becuri cu LED E 14

 - 
casa-iluminata-cu-leduri

Iluminatul artificial ne-a transformat viata intr-atat de mult incat atunci cand exista o pana de curent undeva, oamenii din zona cu pricina se simt brusc indepartati de singurul stil de viata pe care il cunosc. Deodata devin posaci si plictisiti. Dar pe termen lung are efecte negative chiar si existenta luminii artificiale, daca aceasta este nepotrivita si agresiva, prea putin intensa sau prea intensa. Trebuie sa cautam ca lumina artificiala sa ne relaxeze si sa ne ofere ocazia sa vedem lucrurile din jur exact asa cum sunt ele. Pentru asta, noul produs se numeste bec cu LED.

Produsele cu LED consuma cu pana la 90% mai putina energie fata de produsele traditionale de iluminat, intrecand pana si performantele becurilor economice cu fluorescenta. Sunt, asadar, eficiente si durabile (pana la 50.000 de ore de functionare). Noi toti trebuie sa ne aplecam atentia asupra acestora, si sa aflam care este”secretul” becurilor cu LED si ce model ni se potriveste pentru locuinta sau pentru spatiul comercial de deservit cu sisteme de iluminare.

Articol adaugat recent:  Marca inregistrata: protejarea brandului firmei tale cu Protectie-marci.ro

Secretul becurilor cu LED. Cum pot ele sa ne puna intr-o lumina buna  

Becurile E 14 cu LED sunt de o tehnologie relativ noua, care implineste mai multe deziderate legate de consum si grad de poluare.  Consumul de curent electric este foarte redus datorita faptului ca are o dioda in interiorul lampii, si economia mai consta si in faptul ca in inlocuirea becurilor E 14 cu LED se va face dupa minim 10.000 de ore si maxim 50.000 ore!

Mercurul nu este prezent niciunde, pentru ca nu mai este nevoie de el, produsele cu LED fiind realizate din materiale nontoxice si totodata reciclabile. Temperatura dezvoltata de un bec cu LED elimina pericolul aprinderii accidentale a materialelor cu care becul poate intra in contact.

Articol adaugat recent:  10 pasi care te ajuta sa devii o persoana mai buna. Ce te face mai placuta in ochii celorlalti

Becurile au variante ori in nuante de alb cald ori in nuante de alb rece, iar numarul de LED-uri variaza de la 1 la 60, fara sa insemne 1 sursa sau 60 de surse de lumina. Ramane o singura sursa de lumina care poate oferi, in anumite ipostaze, lumina de la maxim 60 de becuri LED.

Cateva exemple de becuri cu LED E 14

LED-urile E 14 sunt folosite in multiple feluri, pentru a acoperi atat necesare diferite moduri de iluminare, cat si preferinte personale sau conditii de design. Astfel , s-a ajuns la dezvoltarea mai multor modele, de la cele mai simple la cele mai complexe, cu caracter clar sau mat si material plastic sau ceramic:

  • Lumanare
  • Flacara
  • Filament flacara
  • Filament lumanare
  • Compatibil cu hota
  • Iluminare 260 grade
  • Glob
  • Corn
Articol adaugat recent:  5 motive să nu pleci din România

In descrierea lor de pe site-urile de specialitate si de pe magazinele online exista si o valoare in Watti a puterii fiecaruia, precum si raportarea la puterea unui bec obisnuit, incandescent, care dezvolta aceeasi luminiscenta.

Sa luam un exemplu: un bec cu LED E 14 de 12 W model Corn emana aceeasi luminiscenta ca un bec normal de 70-80 W putere. Daca reflectam putin la aceasta comparatie si adaugam faptul ca becul cu LED E 14 prezentat rezista mult mai mult in timp, nu incalzeste prea mult si nu polueaza deloc, realizam ca tehnologia este buna din orice punct de vedere am privi si ca becurile cu LED sunt singurele care merita.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*