Home Diverse • Marca inregistrata: protejarea brandului firmei tale cu Protectie-marci.ro

Marca inregistrata: protejarea brandului firmei tale cu Protectie-marci.ro

 - 

Marca inregistrata este importanta pentru firma oricui, anteprenorii nu trebuie sa stea asadar cu mana in san si sa faca ceva pentru afacerea lor. Tot mai multe buisness-uri se ridica, iar acest lucru este inbucurator, insa este foarte important daca esti anteprenor si detii o afacere, marca acesteia trebuie inregistrata la OSIM.  Dar din pacate, o buna parte dintre comerciantii romani fie nu sunt constinenti de cat de important este sa-si protejeze marca fie pasii care duc la inregistrarea acesteia sunt prea dificili de realizat.

Intregistrarea OSIM asigurata de Protectie-marci.ro

marca inregistrata

Inregistrarea OSIM, este strict necesara iar acest lucru este asigurat de catre Protectie-marci.ro.

Ce trebuie sa stii este ca inregistrarea unei marci este strict necesara pentru asigurarea accesteia in fata competitorilor care se pot folosi nejustificat de notorietate si de avantajele cu care sunt asociate brandul respectiv. Ce tine de inregistrarea pe plan de tara, aceasta se poate doar la OSIM. In cazul in care se doreste inregistrarea unei marci pe plan international, aceasta trebuie sa faca ulterior inregistrarii la OSIM.

Articol adaugat recent:  Superstitii! De ce tortul creat pentru nunta trebuie sa fie rotund?

Un brand inregistrat la OSIM ofera dreptul exclusiv de folosire a brandului respectiv de catre cel care o inregistreaza si detine drepturi depline asupra aceastuia. Drepturile acestea sunt in concordanta cu normele legislative care sunt in vigoare si care protejeaza marca si in acelasi timp li se interzice altor terte persoane sa o foloseasca.

inregistrare marci

Pentru a va inregistra marca firmei trebuie sa completati o cerere de inregistrare care poate fi realizata invidividual sau in comun de catre orice persoana in mod direct sau prin intermediul unui mandatar. La cea de-a doua varianta se ajunge atunci cand persoana care are nevoie de inregistrarea marcii nu are domiciliul sau sediul pe teritoriul Uniunii Europene si prin urmare are nevoie de un mandatar autorizat.

Inregistrarea marcii la OSIM: pasi simpli de urmat

Inregistrarea marcii la OSIM nu este greu de facut insa necesita mult timp, dar totul devine mai simplu atunci cand apelezi cu incredere la Protectie-marci.ro.

Articol adaugat recent:  Surprinde-o cu un buchet de trandafiri special pentru ea de la Orasul Florilor

Pentru ca sa va inregistra marca la OSIM este nevoie sa completati o cerere si sa platiti cateva taxe potrivit O.G. NR.41/1998. Nu este nevoie sa te deplasezi niciunde deoarece cerere se depune in mediul online direct de pe propriul computer. O alta solutie pentru a va inregistra este aceea de a descarca cererea in format printabil pdf si sa-l depuneti in persoana la OSIM in doua exemplare. Acest formular se poate trimite si prin posta sau direct cu confirmare de primire. O alta varianta este aceea de a se trimite prin fax sau prin e-mail, dar in acelasi timp este necesar, ca in termen de 30 de zile sa fie transmis la sediul OSIM si formularul in original care trebuie sa fie insotit de o hartie in care sa fie precizat ca a fost depusa mai intai prin fax sau e-mail. Este necesar sa se prezinte si numarul care a fost primit de la „Biroul de Receptie Inregistrari” de la OSIM.

Articol adaugat recent:  Fie ca ne incredem sau nu in el, tuturor ne place sa citim horoscopul saptamanal

inregistrare marca

Ce tine de taxe, ei bine, acestea se platesc o data cu depunerea cererii si sunt in valoare de doar 44 de lei ce reprezinta suma taxei de depunere si 132 lei taxa de publicare pentru marcile alb negru sau 441 lei pentru marcile color. Toate aceste taxe trebuie platite la sedium OSIM sau daca se trimit prin posta romana se ataseaza o copie a ordinului de plata care sa faca dovada a achitarii acelor taxe.

Pentru multi dintre cei care fac comert toti acesti pasi pot parea destul de dificili de urmat tocmai din acest motiv ei apeleaza la diverse firme care sa realizeze toate aceste acte, cererile pentru a obtine certificatul de inregistrare al marcii.

In Diverse

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*