Home Auto • Motoarele Diesel pierd teren in Europa. Cate masini care folosesc aceasta tehnologie au fost fabricate in 2016

Motoarele Diesel pierd teren in Europa. Cate masini care folosesc aceasta tehnologie au fost fabricate in 2016

 - 
conducerea masiniilor cu motor diesel s-au imputinat

Motoarele Diesel pierd constant teren in Europa. In ultimii sapte ani, au fost inregistrate scaderi in productia de masini alimentate cu motorina. Totusi, vehiculele Diesel ocupa in continuare un loc important pe batranul continent, constituind aproape jumatate din piata masinilor noi. Asta desi tari precum Germania, Franta, Marea Britanie sau Italia vor sa interzica la un moment dat producerea vehiculelor care folosesc aceasta tehnologie. Acest lucru ar fi o lovitura puternica pentru marii producatori auto din aceste state.

Articol adaugat recent:  Chip tuning pentru BMW- Maxxperformance.ro potenteaza resursele acestor masini

In Germania, tara care a permis administratiilor oraselor sa interzica masinile Diesel, au fost fabricate in 2016 peste 2,77 milioane de automobile cu motoare de acest tip. Asta inseamna aproape 46 la suta din totalul productiei de masini de acolo.

In acelasi timp, aproximativ jumatate dintre vehiculele produse de francezi in acelasi an, peste un milion, folosesc motorina. Franta si Regatul Unit vor interzice vanzarea masinilor cu motor Diesel din 2040. Cu toate acestea, britanicii au produs 866 de mii de astfel de automobile in 2016.

Articol adaugat recent:  Dilema parintilor. Cand sa ii cumperi copilului tau un smartphone: „Este ca si cand ti-ai invata copilul sa foloseasca droguri, dar in mod echilibrat”

Chiar daca si orasul Roma vrea sa interzica acest tip de autoturisme, italienii se numara printre cei mai mari producatori de masini Diesel din Europa. In urma cu doi ani, pe portile uzinelor de profil din peninsula au iesit aproape 630 de mii de vehicule care folosesc aceasta tehnologie.

Articol adaugat recent:  Revolutie pe piata auto romaneasca: Primul brand care renunta la motoarele diesel

Motorul Diesel a fost inventat de inginerul german Rudolf Diesel in 1892. A fost folosit initial la tractoare, ca mai apoi, in 1933, sa inceapa productia Citroen 7u, prima masina cu motor Diesel.

In Auto

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*