Home Sanatate • PROTECTIS – Tratamentul sigur si natural al colicilor la sugari

PROTECTIS – Tratamentul sigur si natural al colicilor la sugari

 - 
protectis

 protectis

Protectis – primul probiotic din lume sub forma de picaturi pentru copiise comercializeaza aici de la sfirsitul anului trecut si in Romania.
In ultima vreme, cu totii am auzit despre rolul esential pe care il au probioticele pentru sanatatea si buna dezvoltare a bebelusului si, mai tirziu, a scolarului. Ce sunt de fapt probioticele? Sunt micro-organisme vii, care traiesc in mod natural in corpul uman si care aduc beneficii sanatatii, atunci cind sunt consumate in cantitati specifice.

Unul dintre cele mai apreciate si mai bine documentate stiintific probiotice la nivel mondial este Protectis, produs de compania suedeza BioGaia AB – lider mondial in productia de probiotice. In fiecare 5 picaturi de Protectis (doza zilnica recomandata) sunt 100 milioane de Lactobacillus Reuteri, un lactobacil care traieste in mod natural in organismul uman (de exemplu, el se gaseste in laptele matern si in intestine) fiind perfect asimilat de catre corp, in maxima siguranta pentru bebelus sau copil.

Articol adaugat recent:  Metode EFICIENTE salvatoare a pacientilor de paralizie!

Numeroase studii clinice cu Lactobacillus Reuteri Protectis demonstreaza eficacitatea sa in combaterea colicilor sugarilor. Colicile bebelusilor din primele luni de viata sunt o adevarata incercare pentru fiecare mama, insa nu trebuie sa apara niciun motiv de ingrijorare, aceasta afectiune digestiva fiind intilnita la peste 94% dintre nou nascuti.

Colicile reprezinta dureri abdominale, insotite de nelinistea si agitatia copilului. Cuvintul „colica” provine din limba greaca „kolikos” – boala a intestinului. Colicile apar incepind cu virsta de 2 saptamini si de obicei dispar la virsta de 3-4 luni. Cauzele colicilor continua sa ramina un mister, insa exista mai multe teorii conform carora toti bebelusii plang, colicile fiind doar o forma extrema a acestei manifestari, sau tractul digestiv imatur al bebelusului se contracta la trecerea „gazelor” cauzind colicile.

Articol adaugat recent:  Cum iți arată corpul că este stresat

In comparatie cu alte tratamente pentru combatere colicilor, Protectis picaturi probiotice are beneficii de necontestat. Unul dintre cele mai relevante studii clinice este cel realizat in comparatie cu simeticona – substanta indicata de asemenea in tratamentul colicilor nou-nascutilor:
– au fost inclusi in studiu 83 de bebelusi cu colici
– 41 dintre acestia au fost tratati cu 5 picaturi de Lactobacillus Reuteri Protectis/ zi
– restul de 42 de bebelusi au fost tratati cu doze zilnice similare de simeticona.

Articol adaugat recent:  LUIVAC - tratamentul infectiilor tractului respirator

protectis_grafic
La terminarea perioadei de studiu, dupa 4 saptamini, medicii au constatat ca timpul de plans al sugarilor cu colici din grupul tratat cu Lactobacillus Reuteri Protectis s-a redus de la 197 minute la 45 de minute pe zi, in timp ce grupul tratat cu simeticona s-a redus de la 197 minute la doar 145 de minute pe zi.

Astfel, cu numai 5 picaturi Protectis pe zi, administrate fie ca atare fie impreuna cu mincarea sau bautura, colicile vor disparea iar bebelusul va fi mult mai linistit si va avea un somn mai lin.

De retinut!

– picaturile Protectis se pastreaza la 2-80 C, la frigider
– produsele Protectis se gasesc exclusiv in farmacii.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*