Home Auto • Revolutie pe piata auto romaneasca: Primul brand care renunta la motoarele diesel

Revolutie pe piata auto romaneasca: Primul brand care renunta la motoarele diesel

 - 
masina toyota 2018

Decizia-soc a inceputului de an a fost adoptata de Toyota Romania care s-a aliniat deciziei europene si a eliminat din gama motorizarile diesel pentru Yaris, Auris si RAV4. Singurele modele care inca mai sunt disponibile cu propulsoare pe motorina sunt cele care nu au in gama sisteme hibride de propulsie, insa cel mai probabil de anul viitor chiar si pe Avensis, modelul de clasa medie ar putea disparea dieselul. Singurele motoare diesel se vor mai regasi cel mai probabil pe masinile mari de teren precum Land Cruiser sau Hilux, scrie Ziarul Financiar.

Articol adaugat recent:  Topul arata ce vor soferii pe masini pentru confort si siguranta

“Nu mai avem pe stoc motorizari diesel pentru Auris sau RAV4. Pentru Avensis avem in continuare motorizari diesel, dar nu stim daca vom mai avea si anul viitor. Acum ne concentram pe hibride”, a declarat pentru ZF un consultant de vanzari din cadrul retelei de dealeri de pe piata locala.

Articol adaugat recent:  6 dotari indispensabile ale masinii pe timp de iarna

Decizia este una surprinzatoare, mai ales ca Romania este o tara cu apetit pentru diesel datorita consumului scazut. Pe de alta parte, Toyota este pe piata locala lider absolut la hibride. Mai mult, anul trecut peste 40% din vanzarile Toyota au fost reprezentate de masini pe motorina.

Potrivit Automotive News Europe si in Italia au fost eliminate dieselurile de pe modelele hibride, pariul niponilor fiind acum exclusiv pe benzina si baterii. Astfel, din aceasta luna, Aygo, Yaris, Auris, Prius, C-HR si RAV4 pot fi comandate exclusiv cu un motor pe benzina sub capota, alaturi de hibride.

Articol adaugat recent:  Automobilele, atunci versus acum

Pe de ala parte, in Italia Toyota ofera un bonus de 7.000 de euro clientilor care renunta la diesel in favoarea unei hibride. In Romania inca nu a fost anuntat un astfel de program.

In Auto

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*