Home Auto • Soferii pot ramane fara permis auto, pentru consum de alcool, desi n-au baut. Cum e posibil

Soferii pot ramane fara permis auto, pentru consum de alcool, desi n-au baut. Cum e posibil

 - 
Soferi fara Permis Auto pentru Consum de Alcool fara sa fi Baut in 2017

Dezinfectantul de maini si apa de gura te pot lasa fara permis. O echipa de chimisti a efectuat un studiu experimental pe 65 de voluntari, facut in Statele Unite. Cercetatorii si-au dat pe maini cu gel sau spuma dezinfectanta, apoi au desfacut fiolele de unica folosinta pentru aparatele etilotest si le-au tinut pana au facut testul de respiratie.

Articol adaugat recent:  Bateriile auto pentru Citroen- mai la indemana decat crezi

10% dintre teste au dat rezultate pozitive, asta in conditiile in care subiectii nu bausera nimic. Alte 31,5 % dintre teste au dat eroare, pentru ca vaporii de alcool ai dezinfectantului au afectat masuratorile.

Vaporii de alcool nu intra prin piele incat sa ne ameteasca si cand suflam in fiola sa iasa un rezultat pozitiv, dar lucrurile se schimba daca politistul foloseste dezinfectantul.

Articol adaugat recent:  Topul arata ce vor soferii pe masini pentru confort si siguranta

Un alt test a aratat ca, daca specialistii ar fi asteptat cinci minute intre aplicarea sapunului si operarea testului de respiratie, nu ar mai fi aparut rezultate pozitive.

Articol adaugat recent:  Ai nevoie de piese auto de BMW pentru revizie? Vezi oferta Revizieshop.ro!

Folosesti apa de gura? S-ar putea sa ramai fara permis. Medicii Institutului de Medicina Legala din Timisoara anuntau anul trecut ca timp de aproximativ 20 de minute, alcoolul din componenta acesteia este sesizat in aerul expirat.

Informatie preluata de pe http://www.romaniatv.net/cod-rutier-oferii-pot-ramane-fara-permis-auto-pentru-consum-de-alcool-desi-n-au-baut-cum-e-posibil_389814.html

In Auto

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*