Home Auto • [STATISTICI RECENTE 2017] Autostrazile din Romania – o continua Bataie de Joc

[STATISTICI RECENTE 2017] Autostrazile din Romania – o continua Bataie de Joc

 - 

CNAIR a receptionat 15,4 kilometri de autostrada, lungimea totala a soselelor de mare viteza ajungand la 748. Alti 21 de kilometri sunt aproape finalizati, dar inca nu pot fi dati in folosinta.

„In luna martie 2017, CNAIR SA a receptionat primii 15,4 km de autostrada din acest an, pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva. Pe trei dintre sectiuni (A, B, C) si la Nodul Margina, a fost deschisa circulatia doar dupa ce CNAIR SA a efectuat expertize tehnice privind calitatea lucrarilor executate, iar constructorului (Asocierea Salini Impregilo SpA – S.E.C.O.L. SpA), i s-a cerut sa ofere o garantie suplimentara de patru ani, pentru anumite lucrari.Din decembrie 2015, aceasta a fost practic prima inaugurare a unui nou segment de autostrada si a facut ca numarul de km de sosea de mare viteza pe care se circula acum in Romania sa ajunga la 748”, se arata in comunicatul CNAIR.

In acelasi timp, in luna noiembrie a acestui an au fost receptionati inca 8,7 km de autostrada, pentru sectorul Gilau-Nadaselu.

„Acest sector va fi insa deschis circulatiei doar anul viitor, dupa finalizarea lucrarilor incepute tot in 2017 la podul care va traversa Somesul Mic, in continuarea A3, spre Campia Turzii. Lucrarile la acest pod stagnau inca de la rezilierea contractului cu compania americana Bechtel, pe Autostrada Transilvania. Prin noua strategie de abordare a proiectelor, adoptata in 2017, CNAIR SA a reusit sa deblocheze documentatia si sa semneze in luna octombrie anul acesta contractul, cu un antreprenor care a reluat lucrarile. Se estimeaza astfel ca acest obiectiv va fi deschis circulatiei in luna august a anului viitor”, mentioneaza CNAI conform Mediafax. 

Articol adaugat recent:  10 sfaturi pentru soferii incepatori
In Auto

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*