Home Sanatate • Stiai ca lipsa de magneziu provoaca stresul? Iata ce trebuie sa faci

Stiai ca lipsa de magneziu provoaca stresul? Iata ce trebuie sa faci

 - 
lipsa de magneziu

Magneziul este considerat a fi un mineral vital, intervenind in marea majoritate a proceselor biologice din organismul uman, lipsa de magneziu fiind evidentiata prin palpitatii, crampe, spasme, oboseala, tulburari psihice si de somn etc.

La SensoTV.ro, aflati toate avantajele pe care le aduce un supliment alimentar ce acopera necesarul de magneziu din organism, precum este Magneziu cu vitamina B6 “Naturalis”. Iata aici despre ce este vorba: https://www.sensotv.ro/sanatate/Publicitate-1417/magneziu-cu-vitamina-b6-naturalis-din-farmaciile-catena, precum si un material video de prezentare a produsului care nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui, mai ales persoanelor care au o activitate intelectuala ridicata (elevii si studentii).

lipsa de magneziu

Tulburari care iti spun ca ai LIPSA de MAGNEZIU

De asemenea, magneziul este considerat un bun remediu natural antistres, reducand stresul neuronal prin imbunatatirea mecanismelor celulelor nervoase (neuroni).

Magneziul este de obicei stocat in tesuturile umane, o mare cantitate gasindu-se in oase. O parte mica din magneziu se afla circulanta in sange, dar este foarte importanta pentru anumite procese.

De ce avem cu totii lipsa de MAGNEZIU: bolile care ne ameninta

Magneziul este un mineral ce regleaza metabolismul altor minerale vitale, cum este de exemplu calciul, dar si fosforul si asa mai departe. Tot magneziul este implicat de exemplu in functionarea inimii, iata inca un rol vital.

Cum poti sti daca ai lipsa de magneziu?

Carenta de magneziu se manifesta printr-o serie de semne si simptome mai mult sau mai putin grave pe care fiecare le poate identifica daca prezinta carenta (lipsa) acestui mineral.

Articol adaugat recent:  Ce sa faceti daca va dor articulatiile? Reumabloc, medicamentul "minune"

10 semne si simptome pentru lipsa de magneziu

Deficienta de magneziu poate sa apara atat la persoanele care au o alimentatie inadecvata – carente alimentare – de exemplu in cazul celor care tin dieta sau nu consuma zilnic fructe si legume. De asemenea persoanele care iau o perioada indelungata diuretice sau cele care au suferit de diaree – despre tulburarile de tranzit intestinal si alte afectiuni, cititi pe Senso Tv – pot prezenta cu o probabilitate mare lipsa de magneziu.

alimente magneziu

Greata si stari de voma

Greata si starile de voma sunt printre primele simptome care apar in carenta de magneziu.
Acest mineral prezinta functii digestive, de aceea persoanele care au lipsa de magneziu se pot plange de stari frecvente de greata sau chiar de voma fara a avea motive clare pentru aceste simptome. Unele femei pot considera chiar ca sunt insarcinate, insa… este de vina deficienta de magneziu.

In carenta de magneziu scade si pofta de mancare

Scaderea apetitului, la fel ca si in cazul starilor de greata si voma, nu reprezinta un semn specific pentru lipsa de magneziu, pofta de mancare putand fi scazuta in multe alte patologii: afectiuni digestive, infectii, anemie etc. Dar acest simptom apare si in carenta de magneziu, de aceea scaderea apetitului trebuie investigata prin analize medicale.

Articol adaugat recent:  Stiai cate beneficii aduce PROPOLISUL pentru sanatatea ta? Iata despre ce e vorba

Unele parti ale membrelor – zone, degerete – pot amorti atunci cand persoana respectiva a avut o pozitie vicioasa, a stat, a presat un nerv – prin munca la calculator, o pozitie vicioasa in somn etc. Insa atunci cand aceste cauze nu sunt identificate, ne putem gandi fie la o afectiune nervoasa sau de schelet (diabet, coloana vertebrala stramba) sau la carenta unor vitamine si minerale implicate major in metabolismul sistemului nervos. Asadar furnicaturile in degete sau in zone ale corpului (buze de exemplu), dar si amortirea unor zone pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu.

Lipsa de magneziu poate da palpitatii

Magneziul este implicat major in functiile inimii, avand astfel roluri vitale. Atunci cand magneziul scade, inima sufera.

Pacientul cu lipsa de magneziu acuza des palpitatii pe care le poate simti atat ziua, cat si noaptea. Desigur, palpitatiile nu apar numai in lipsa de magneziu, ci si in alte carente de vitamine sau minerale ori in unele afectiuni.

Asadar trebuie sa inveztigati cauzele palpitatiilor.

Oboseala

Oboseala reprezinta unul din cele mai comune simptome pentru lipsa de magneziu. Persoana in cauza se simte obosita si fara energie, desi are o alimentatie normala si doarme suficient. Oboseala reprezinta simptom si pentru alte patologii, de aceea va sugeram sa cititi si articolul:

Articol adaugat recent:  Cum iți arată corpul că este stresat

Lipsa de magneziu se asociaza cu scaderea calciului si fosforului in sange

Pentru ca magneziul este implicat in absorbtia si metabolsimul calciului si fosforului, de multe ori lipsa de magneziu se asociaza si hipocalcemie (scaderea calciului in sange) si hipofosfatemie (scaderea fosforului in sange).
Spame sau crampe musculare

Crampele musculare apar frecvent in lipsa de magneziu, manifestate in special la nivelul degetelor sau gambei. Pot sa apara ziua, dar si noaptea. Uneori pot sa apara spasme ale buzelor sau muschilor din jurul ochiului (“mi se zbate ochiul sau buzele”).

Tremur

Extremitatile pot prezenta tremur in cazul lipsei de magneziu. Carenta acestui mineral nu reprezinta singura cauza pentru tremurul extremitatilor, dar o serie de analize pot elucida cauza.

Tulburari psihice si de somn

Lipsa de magneziu duce la o serie de tulburari psihice:

– insomnie;

– agitatie;

– anxietate;

– sensibilitate anormala la zgomote, pacientul este deranjat de zgomotele firesti, chiar si noaptea;

– agresivitate;

– confuzie pana la convulsii;

– irascibilitate, nervozitate etc.

Alte manifestari pentru lipsa de magneziu:

– aparitia aritmiilor;

– lipsa de magneziu perturba metabolismul lipideic, astfel pacientul poate prezenta colesterol mare;

– afectarea vaselor in timp;

– afectari cardiace pana la infarct miocardic;

– osteoporoza prin afectarea metabolismului calciului si fosforului;

– calculi biliari sau renali (litiaza renala sau pietre la fiere)

Multa sanatate!

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*