Home Sanatate • Sucurile carbogazoase pot provoca cancer

Sucurile carbogazoase pot provoca cancer

 - 
bauturi carbogazoase

Un nou studiu arata ca sucurile carbogazoase pot cauza diferite tipuri de cancer.

Daca ai obiceiul de a consuma sucuri carbogazoase des, ar trebui sa o lasi mai moale. Un nou studiu arata ca cei care consuma aceste bauturi sau alte bauturi pline de zahar au un risc mai mare de a dezvolta cancer la ficat sau la vezica biliara.

Cercetatorii care au condus studiul s-au intrebat daca bauturile pline de zahar ar putea avea un rol in dezvoltarerea cancerului, fiind deja legate de nivelul mare de zahar din sange si de cresterea in greutate. Astfel, studiul a analizat datele a peste 70.000 de adulti, observand obiceiurile alimentare ale acestora si daca au fost sau sunt diagnosticati cu cancer.

Articol adaugat recent:  Ochii si calculatorul: cum ajuta Optrex Spray 2 in 1

Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care au consumat doua sau mai multe sucuri carbogazoase pe zi (la doza sau sticla mica, bineinteles), au fost de doua ori mai predispuse la cancer la vezica biliara decat cele care nu au consumat, iar 79% au fost mai predispusi la cancer de ficat.

Articol adaugat recent:  Ce este miastenia gravis si cum va poate afecta in timpul sarcinii?

,,Acest studiu este primul care arata ca exista o legatura puternica intre consumul de bauturi indulcite si riscul aparitiei cancerului”, spune Susanna Larsson de la Institutul Karolinska din Suedia.

Articol adaugat recent:  Samponul KETODAR pentru un par frumos

Si cand te gandesti ca exista persoane care consuma zilnic o sticla de 2l de suc pe zi! Din pacate, multa lume nu constientizeaza cat de nesanatoase pot fi aceste bauturi. Speram, totusi, ca cititoarelor noastre le pasa de sanatatea lor si le evita pe cat posibil.

bauturi carbogazoase

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*