Home Diverse • Superstitii! De ce tortul creat pentru nunta trebuie sa fie rotund?

Superstitii! De ce tortul creat pentru nunta trebuie sa fie rotund?

 - 
tort nunta

Traditia romaneasca este plina de superstitii, mai ales cand vine vorba despre ziua nuntii! Aceasta zi trebuie sa fie perfecta, iar mirii adesea se supun ritualurilor pentru a le merge bine in noua viata de familie. Pe langa furatul miresei, hora apei si rochia de mireasa, unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri tine de aspectul si modul in care este taiat tortul in cadrul nuntii! Aceste superstitii s-au transmis din generatie in generatie, motiv pentru care cei care se casatoresc si doresc sa fie impacati cu traditia, trebuie sa cunoasca adeevarul din spatele istoriei!

Tortul cu forme rotunde aduce noroc mirilor! Cum s-a ajuns la aceasta superstitie?

tort nunta

Chiar daca in zilele noastre torturile servite la nunta au capatat forme printre cele mai diverse, mirii superstitiosi aleg adesea sa tina cont de traditie si sa se supuna spuselor sale! Aceast mit al formei tortului creat pentru nunta isi are originile in simboluri!

Articol adaugat recent:  Start reduceri! De Black Friday 2015, Modlet da startul reducerilor la incaltaminte

Se spune ca tortul servit la nunta trebuie sa fie rotund intrucat cercul reprezinta soarele, iar cel din urma ofera sanatate, fericire si bunastare in familie!  Traditia romanesca spune ca acest desert reprezinta viitorul in comun, o viata impartita in doi si bazata pe respect, egalitate si iubire! Multe cupluri din ziua de astazi tin cont de aceste mituri, insa exista si viitori miri care sunt de parare ca superstitiile sunt doar simple povestisoare care nu vor avea niciun efect in viata lor de cuplu!

Articol adaugat recent:  Mărţişorul, un simbol al reînnoirii şi speranţei, dăruit să aducă noroc la început de primăvară

Taierea tortului in cadrul nuntii! De ce trebuie sa faca parte din ritualul ceremoniei?

Atunci cand soseste momentul ca mirii sa taie tortul, toata lumea este captivata de moment! Se spune ca acest pas reprezinta inca o data un mod neoficial pentru care cei doi demonstreaza in nou ca au ales sa paseasca intr-un viitor comun, iar taierea primei felii cu acelasi cutit accentueaza inca o data angajamentul pe care noi mirii l-au realizat atat in fata divinitatii, cat si in fata oficialitatilor!

Daca iti doresti sa nu ai o nunta strict bazata pe traditii, poti combina modernitatea cu superstitiile! Astfel, poti pastra forma rotunda a tortului, insa iti poti alege decoratiunile, culoare, cat si aromele sau texturile! Astfel, vei tine cont nu doar de traditii, ci si de tematica nuntii si meniul ales pentru a-i rasfata pe invitati, iar daca nu stii ai gasit inca o cofetaria experimentata in realizarea torturilor servite la nunta, poti apela la cofetaria Armonia din Bucuresti! Expertii cofetari vor tine cont de toate preferintele tale, reusind sa respecte atat traditia, cat si modernitatea din aceasta ramura gastronomica!

Articol adaugat recent:  Vrei sa cumperi un ceas smartwatch de top? Analizeaza oferta unui magazin online!

Pentru a citi mai multe informatii despre supertitiile legate de torturile create pentru nunta, intra AICI.

In Diverse

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*