Home Casa si gradina • Te-ai gandit cum va arata noua ta casa? Descopera calitatile unui acoperis verde!

Te-ai gandit cum va arata noua ta casa? Descopera calitatile unui acoperis verde!

 - 

Se spune ca un om cu adevarat implinit este cel care a facut un copil, a plantat un copac si care a construit o casa. Toate contribuie la ideea de responsabilitate, fata de natura, de familie sau de sine, pentru care un om se pregateste intreaga viata. O casa construita inseamna stabilitate, si, mai mult, inseamna siguranta si sanatate pentru cei care vor locui in interiorul ei.

Daca doresti sa contruiesti o casa noua, de la 0, pentru tine si familia ta, trebuie sa iei in considerare foarte multi factori, precum locul pe care doresti sa contruiesti, materialele de constructie, planul pentru casa facut in mod profesionist, tipurile de instalatii, acoperisul si multe alte detalii tehnice. Daca apelezi la ajutor profesionist, este foarte probabil sa ai parte de niste indicatii standard in privinta planului arhitectural si a materialelor de constructie, insa trebuie sa iti aduci, la randul tau, aportul. Si fiindca tot a fost mentionat aspectul sanatatii, ce parere ai despre un acoperis verde?

Articol adaugat recent:  Top tipuri de produse folosite pentru curatenia de Paste!

Ce este un acoperis verde si de ce sa iti instalezi unul?

In primul rand, notiunea de acoperis verde este relativ necunoscuta pe teritoriul Romaniei, desi in zonele mai occidentale acoperisurile verzi sunt chiar populare. Aici intervine si importanta acordata mediului, care in alte tari este mult mai bine implementata decat in cele din Europa de Est. Cu toate acestea, un acoperis verde este perfect fezabil si intr-un proiect arthitectural romanesc, iar tu poti fi unul din putinii care pot beneficia de un astfel acoperis verde la preturi avantajoase, daca stii la cine sa apelezi.

Articol adaugat recent:  Fii un mester eficient si foloseste un motofierastrau performant pentru activitatile gospodaresti de prelucrare a lemnului

acoperis verde

Un acoperis verde este, asa cum ii spune numele, un tip de acoperis-gradina, pe care pot fi puse diverse tipuri de plante intr-un strat de sol indeajuns de adanc incat sa sustina dezvoltarea acestora. Desigur, casa este protejata prin numeroase alte straturi, imediat sub stratul de sol, pentru a preveni infiltratiile de apa sau oricare alt tip de probleme, in conditiile in care acesta este executat in mod profesionist. Un acoperis verde are foarte multe beneficii, printre care si urmatoarele:

  • Contribuie la o atmosfera ideala ca temperatura, indiferent de sezon, asigurand o atmosfera racoroasa in perioada verii si protejand casa de inghet in timpul iernii
  • Este inedit din punct de vedere estetic, fiind diferit de absolut orice tip de acoperis conventional
  • Protejeaza casa de orice tip de infiltratii, precum cele in cazul anotimpurilor ploioase, deoarece apa este absorbita de solul acoperisului verde
Articol adaugat recent:  Anticalcarul – solutia de protectie impotriva apei dure

Daca aceste motive nu iti sunt suficiente, poti apela la o echipa de profesionisti care iti vor expune mai multe detalii tehnice, si iti vor face si o oferta cu pretul acoperisurilor verzi pe care le instaleaza.

In acest caz, poti cauta in mediul online o firma de amenajari a gradinilor care au in oferta lor si serviciul de amenajare a gradinilor. Chiar daca preturile pentru un acoperis verde nu sunt chiar cele mai mici, poti gasi preturi rezonabile, daca gasesti firma potrivita, pregatita sa iti transforme modul in care ai perceput, pana acum, arhitectura caselor, in mod general.

Esti pregatit sa faci pasul cel mare si sa iti contruiesti propria casa de la 0?

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*