Home Tehnologie • Tehnologia wireless, imprimata si la videointerfoane  

Tehnologia wireless, imprimata si la videointerfoane  

 - 
videointerfonn wireless

Pare ca avantul tehnologiei wireless nu mai inceteaza, fiind adoptata de aparate la care nici nu ne gandeam pana in urma cu cativa ani. Dar procesul prin care wireless devine mainstream nu s-a incheiat. Bine, totusi, ca a ajuns sa fie folosita la videointerfoane, lucru care ajuta extraordinar de mult in imbunatatirea nivelului de securitate si in acuratetea declansarii alarmelor. In plus si in premiera, proprietarul unei locuinte poate sa primeasca alarma pe smartphone sau pe tableta, indiferent de locul in care se afla, pentru ca o primeste pe internet.

Controlul casei, printr-o aplicatie pe telefon sau pe tableta

Unele modele mai avansate de interfoane sunt dotate si cu posibilitatea monitorizarii video. Asadar, interfoanele devin videointerfoane, si videointerfoanele care sunt conectate wireless la orice display trimit apeluri si snapshot-uri (un fel de capturi de ecran luate „din mers” de catre camerele video instalate. Cum ajuta acest lucru la imbunatirea securitatii? Prin usurinta in utilizare.

Articol adaugat recent:  Google Chrome incepe sa penalizeze site-urile cu securitate scazuta

Videointerfonul descris mai jos este conectat extrem de usor la aplicatie. Se descarca de pe magazinul mobil aplicatia respectiva, se scaneaza QR-code-ul de baza al sistemului cu telefonul, apoi se scaneaza pe rand si camera sau cele doua camere wireless care se monteaza in punctele cheie ale locuintei, pe exterior. Astfel, printr-un IP fix, sunt conectate, ca in cazul sistemelor M2M (machine-to-machine, folosite in mod frecvent la sisteme de supraveghere de uz profesional, in transporturi pentru controlul flotei auto si altele).

Articol adaugat recent:  Vrei sa stii care va fi viitorul in materie de iluminare a locuintelor? Becurile cu led sunt raspunsul!

Producatorul Safer fabrica un model de videointerfon wireless pentru Android/ iPhone pe IP cu control acces. Iata care sunt caracteristicile acestuia:

  • Un interfon are un post de exterior si unul de interior, dar pentru ca portul de interior este mobil (smartphone-ul), atunci postul de interior poate fi si in exterior, la o distanta extrem de mare
  • WIFI-BELL se numeste aplicatia folosita, care se poate descarca atat de pe Apple cat si de pe Android
  • Camera incorporata in videointerfon are un senzor care inregistreaza la 0,4 Mb VGA si 4 LED-uri cu infrarosu pentru inregistrare nocturna pana la 3 metri
  • Deschiderea portii se face cu ajutorul unei cartele electromagnetice, aflata in posesia proprietarului
  • La alegere, se poate opta pentru deblocarea yalei nu pe baza acestui card, ci printr-o comanda din aplicatie
Articol adaugat recent:  3 moduri EFICIENTE in care iti poti proteja telefonul

Videointerfoanele de acest tip nu sunt varful tehnologic,desi este greu de spus care videointerfon wireless este. Avand in vedere ca modelele sunt foarte diferite, pentru destinatii diferite sau, mai bine spus, pentru comportamente diferite de utilizare, fiecare model in parte este varful tehnologic pentru un anumit tip de necesitate.

Exista si videointerfoane wireless care in loc de carteluta de acces are 40 de coduri,  spre exemplu, altele sunt altfel, cert este ca ele confera o relaxare in utilizare, o siguranta care linisteste pe oricine se gandeste tot timpul ca nu a incuiat usa sau poarta sau nici una nici alta.

 

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*