Home Sanatate • Top 3 vitamine importante pentru sănătatea ta

Top 3 vitamine importante pentru sănătatea ta

 - 
Top 3 vitamine importante pentru sănătatea ta

Este foarte important să îți extragi vitaminele și mineralele esențiale organismului tău dintr-o alimentație sănătoasă, dar e bine să știi și care sunt top 3 vitamine importante pentru sănătatea ta.

Studiile arată că procentul românilor care suferă de deficit de vitamine esenţiale este în continuă creştere, fapt pentru care oboseala este resimţită mult mai des, iar efectul de slăbiciune şi probleme de sănătate este din ce în ce mai mare din această cauză. „Cea mai bună sursă de vitamine este alimentaţia sănătoasă, fructele şi legumele, care reprezintă excelente antioxidante, pe lângă faptul că furnizează vitamine şi alte elemente nutritive“, explică cercetător dr. Horaţiu Albu.

Articol adaugat recent:  GASTROPATIE PORTAL HIPERTENSIVA - prognostic si tratament

Vitamina D3 pentru oase puternice

Vitamina D3 are mai multe funcţii importante, însă cele mai cunoscute şi utilizate de medici sunt reglarea absorbţiei calciului şi de fosfor, precum şi facilitarea funcţionării normale a sistemului osteoarticular. Obţinerea unei cantităţi suficientă de vitamina D3 este importantă pentru creşterea şi dezvoltarea normală a oaselor şi a dinţilor, precum şi o rezistenţă îmbunătăţită împotriva anumitor boli.

Articol adaugat recent:  Ce sunt gonadotropinele si cum ajuta organismul?

vitamina-d

Vitamina K2 pentru o inimă puternică

Vitamina K2 este o vitamină solubilă în grăsimi, importantă pentru coagularea sângelui şi care contribuie la o inimă sănătoasă, oase puternice şi un sistem imunitar îmbunătăţit. Este una dintre vitaminele extrem de importantă pentru buna funcţionare a organismului, chiar dacă rolurile sale sunt mai puţin cunoscute. Este indicat să  suplimentezi aportul zilnic aducând – de obicei pe calea suplimentelor nutriţionale –, sprijinul a o treime și două treimi din valoarea nutriţională de referinţă pentru această vitamină.  Această vitamină se găseşte în lactatele şi alimentele fermentate, fiind sintetizată de bacteriile care produc fermentaţia.

Articol adaugat recent:  Creierul poate fi sprijinit prin alimentatie. Iata cum!

vitamina-K

Vitamina B5 pentru un organism sănătos

Vitamina-B5

Vitamina B5 este cunoscută a aduce beneficii importante în menţinerea unui metabolism energetic normal, a sintezelor şi metabolizării corecte a hormonilor steroizi, vitaminelor D şi a unor neurotransmiţători. Mai mult, este obligatorie pentru recuperarea din oboseală şi extenuare pentru a obţine o performanţă mentală optimă.

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*