Home Turism • Top 5 destinatii din Romania pentru Pasti in 2017

Top 5 destinatii din Romania pentru Pasti in 2017

 - 
oua rosii

Se apropie cu pasi repezi Pastele, iar daca nu ai planificat nimic pana acum, iti voi prezenta in cele ce urmeaza cateva idei de ultim moment pe care poti sa le iei in considerare daca isi doresti sa ai parte de un Pasti mai diferit. Ar trebui sa te gandesti sa faci o mica calatorie prin frumoasa Romanie. Nu e nevoie sa deschizi harta continentului european pentru a-ti alege o destinatie in care sa evadezi pret de cateva zile, atunci cand poti oricand sa iei in considerare una dintre optiunile de calatorie pe plaiurile mioritice. Nu te grabi sa-ti faci bagajele de calatorie, citeste in continuare si descopera noi destinatii turistice la care probabil nici nu te-ai gandit.

Unde sa mergi in vacanta pascala?

  1. Delta Dunarii. Poate nu stiai dar aceasta are statut de Rezervatie Transfrontaliera a Biosferei si este o regiune turistica importanta cu un profil cu totul special. Cei care sunt dornici sa petreaca cateva zile cu pace si liniste in Resortul Deltei Dunarii aleg sa fie cazati la o pensiune ce ofera mic dejun inclus. Rezervarile se pot face oricand accesand www.cherhana.ro turistii avand posibilitatea sa se bucure si de o excursie cu barca pe Dunare. Ce poate fi mai frumos decat atat?

pasti delta dunarii cazare vacanta crisan cherhana

  1. Maramures. Regiune ce este asociata cu atractiile peisajului natural al muntilor din jur: Muntii Gutai, Muntii Rodnei (ce au statutul de parc national), Muntii Maramuresului. Aceasta este o destinatie des aleasa si chiar supraaglomerata de turisti in perioada pascala pentru ca in aceasta zona se pune mare pret pe valorile folclorice – traditii, datini si obiceiuri romanesti autentice de Sfintele Pasti care par a fi scoase din basm: spalarea pe fata in ziua de Pasti cu apa “neinceputa” scoasa din fantana in semn de puritate si de curatie, asezarea ramurilor sfintite de la biserica la streasina casei pentru a feri gospodaria de cel necurat, stopirea domnisoarelor cu aghiazma folosindu-se busuioc proaspat sfintit pentru ca acestea sa fie privite cu ochi buni.

maramures paste

  1. Bucovina – zona a tarii cunoscuta pentru arta incondeierii oualor si vopsirea acestora dupa datina straveche. Vizitatorii pot trece prin comuna Ciocanesti, unde anual se organizeaza Festivalul Oualor Incondeiate.

bucovina de pasti

  1. Moldova este dovada vie a faptului ca traditiile religioase au dat mana cu cele viticole. Oricine paseste pe aceste meleaguri se va bucura de gustul bun al vinurilor de Focsani si de bunatatile pascale facute de femeile pricepute de aici. Mai mult decat atat, in aceasta zona a tarii, exista o traditie care spune ca in ziua de Pasti, fetele nemaritate spala clopotul bisericii cu apa din fantana, apoi se spala cu aceasta pe fata pentru a-si gasi sortitul. Asadar, cei dornici de a se casatori, nu trebuie sa stea prea departe de zona bisericii in ziua sfanta a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

vacanta de pasti in moldova

  1. Baile Felix. Pentru ca multi dintre noi cautam relaxare in aceste zile frumoase de Pasti, una dintre alegeri o reprezinta statiunea blaneoclimaterica Baile Felix. Aici poti sa te rasfeti cu o baie in apa termala sau sa te bucuri de un tratament cu namol mineral. Efectul benefic pentru intreg organismul se va resimtiti imediat.

Vacanta-de-Paste-in-Baile-Felix

Asadar, nu-mi mai ramane decat sa va urez: vacanta placuta!

 

Articol adaugat recent:  Hraniti-va pastravii cu furajele potrivite si transformati-va afacerea intr-una de succes!
In Turism

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*