Home Stil de viata sanatos • Toxiinfectia alimentara – de ce alimente sa ne ferim

Toxiinfectia alimentara – de ce alimente sa ne ferim

 - 
durere-burta_article-main-image

În sezonul cald, cazurile de toxiinfecție alimentare cresc. Produsele care se alterează rapid produc tulburări digestive, care se manifestă prin dureri abdominale, ameţeală şi stări de greață și vomă.

Printre cele mai periculoase alimente care ne pot îmbolnăvi se numără carnea, ouăle, bogate în proteine, pentru că prezintă risc de altrerare ridicat.

Și fructele și legumele, culmea, sunt în aceeași categorie, pentru că și ele se strică repede. Dacă lor li se adaugă și o igienă necorespunzătoare, dar și un mod de preparare nepotrivit, șansele de îmbolnăvire sunt garantate.

Când trebuie să bagi mâncarea cu carne la frigider

Ai gătit un fel principal care conține carne, sos ori prăjeli? Trebuie să respecți întocmai procesul de preparare și timpul de gătit. Mâncarea care nu este gătită bine poate să provoace uşor o indigestie.

Articol adaugat recent:  Apa de la robinet, pentru bebelusi? Instaleaza-ti sterilizatoare UV la robinetul tau si uita de griji!

De asemenea, că să eviți acest risc, este ideal să nu toci carnea pe același tocător și cu același cuțit cu care toci legumele. Înainte și după ce porționezi carnea trebuie să te speli pe mâini.

După ce termini, bagă la frigider atât mâncărurile cu carne, sosurile, cremele pentru prăjituri, ciorbele drese cu ou, cât și salatale care conţin ouă şi preparatele din peşte. Toate sunt sensibile în zilele călduroase.

Articol adaugat recent:  Cum stii care e diferenta intre glicemie si caderea de calciu?

Nu este o idee bună să lași mâncarea pe aragaz să se răcească puțin. Vara, până se mai răcorește ciorba de văcuță se și alterează. Cât încă este călduță trebuie introdusă în frigider.

Atenție la brânzeturi și lactate!

Pe perioada verii, fii precaută cu alimentele pe bază de lapte, cum sunt brânzeturile, smântâna, iaurturile, frișca și înghețata.

Acestea trebuie păstrate la frigider, însă nu le poți ține nici în frigider mai multe zile. Mai ales dacă-l deschizi des, pentru că intră aerul cald și afectează produsele. Alege alimente ambalate în cutii mai mici, cât pentru o singură masă.

Articol adaugat recent:  Ai auzit de turmeric latte? Cum să prepari băutura care te fereşte de boli

Sfaturi utile ca să eviți problemele digestive

Nu păstra carnea crudă și laptele nefiert lângă celelalte alimente în frigider.

Spală și clătește bine ustensilele folosite în bucătărie.

Mâncărurile trebuie depozitate în recipiente închise etanş când sunt la rece, pentru a nu împrumuta mirosul şi a nu se face transfer de bacterii, cum sunt Salmonella și Campylobacter.

Nu păstra alimentele la temperatura camerei, mai ales dacă au în compoziție ou crud.

Nu cumpăra din magazine conserve cu capacul bombat sau perforat.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*