Home Uncategorized • Trenciul – haina de toamna preferata a doamnelor

Trenciul – haina de toamna preferata a doamnelor

 - 
poarta trenciul cu stil

Inainte sa intre in lista pieselor eterne, de baza in garderoba femeilor de pretutindeni, trenciul isi limita functionalitate in a oferi protectie impotriva ploii si a temperiilor de tot felul.

Inventia este disputata de catre Burberry, dar si de catre casa Aquascutum, ambele case au creat un gen de haina ce urma a fi purtata de catre armata britanica avand o captuseala ce putea fi data jos in sezonul calduros, bretele aplicate pe umeri pentru a marca distinctiile mitaresti, zece nasturi dispusi paralel, maneci raglan venind in culori neutre precum bej, kaki si negru.

Mai tarziu, trenciul va fi imortalizat si pe marile ecrane ajutand la conturarea unor personaje cheie in filme celebre. Cum ar arata Dick Tracy, inspectorul Clouseau din Pantera Roz sau Humphrey Bogart in Casablanca fara sa fi purtat celebrul trenci?

Anii ’80 au marcat atat proliferarea genuluipower dressing cu al sau costum trapezoidal cu umeri impunatori, dar si introducerea in vestimentatia barbatilor si a femeilor a trenciului drept o piesa cu radacini masculine, dar care ii putea oferi unei femei un aspect sobru si profesionist.

Dupa anii “80, directorul artistic al casei Burberry, Roberto Menichetti, reinvie trenciul aducandu-l la forma pe care o vedem si azi avand gulerul mult mai inalt, manecile mult mai inguste, epoletii decorativi si taindu-i cativa centimetri din lungime.

In prezent, trenciul s-a supus unor reintrepari multiple trecand sub jugul tendintelor si rezistand cu succes celor mai nastrusnice efuziunii creative.

Cum poti sa-l porti in sezonul de toamna-iarna 2015/2016?

Trenciul reprezinta piesa perfecta pentru toamna asigurandu-ti un confort sporit, dar protejandu-te de temperaturile din ce in ce mai scazute. Poti alege un trenci bej cu nasturi intr-o culoare neutra cu un design clasic cat mai apropiat de originalul lansat de casa Burberry.

Iti recomandam sa investesti intr-o piesa de calitate chiar daca aceasta va costa mult peste medie. Priveste cu atentia cusaturiie si captuseala acestuia, materialul din care este fabricat precum si croiala – alege o marime care sa nu te stranga la umeri, dar nici una care sa-ti vina mult prea larga in talie.

Articol adaugat recent:  Ai o infectie fungica a unghiei? Trateaz-o cu Excilor Stilou

Author:mereupregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*